Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο λογαριασμός που θα γονατίσει και τους όρθιους

Ο συνολικός λογαριασμός  που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του έτους, σε έμμεση και άμεση φορολογία, προσεγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ και για πολλούς που κατάφεραν να επιβιώσουν στα προηγούμενα χρόνια της κρίσης θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

Αυξήθηκε ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ  από το 23% στο 24% προκαλώντας αλυσιδωτές ανατιμήσεις σχεδόν στο σύνολο του φάσματος της αγοράς είτε άμεσα είτε έμμεσα λόγω της αύξησης του μεταφορικού κόστους από την άνοδο των τιμών των καυσίμων (επηρεάστηκε από την αύξηση του συντελεστή) -αυξήθηκαν οι τιμές των αυτοκινήτων πάνω από ένα όριο αξίας λόγω των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης -αυξήθηκε το μηνιαίο κόστος της συνδρομητικής τηλεόρασης λόγω της επιβολής φόρου 10% επί των μηνιαίων λογαριασμών -αυξήθηκε η τιμή της μπύρας λόγω της αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό -στο τέλος Ιουλίου έρχεται η πρώτη δόση του νέου εκκαθαριστικού της εφορίας το οποίο θα είναι ιδιαίτερα βαρύ (λόγω αύξησης της εισφοράς αλληλεγγύης) για όσους το 2015 είχαν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ και τους ελεύθερους επαγγελματίες λόγω της αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 75%. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου. Συνολικά μέσω των εκκαθαριστικών οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ -τον Αύγουστο έρχονται τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ που θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερός για όσους έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου για τον συμπληρωματικό φόρο και της αύξησης των συντελεστών, τις επιχειρήσεις λόγω της κατάργησης της απαλλαγής από τον συμπληρωματικό φόρο των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των επιχειρήσεων (επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 1 τοις χιλίοις) και της αύξησης του συντελεστή για τον υπολογισμό του φόρου στα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους από το 5 στο 5,5 τοις χιλίοις και τους ιδιοκτήτες οικοπέδων λόγω της αύξησης των συντελεστών υπολογισμού του φόρου έως και κατά 25%. Επιβαρύνσεις έρχονται και για όσους έχουν κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα λόγω της κατάργησης της σχετικής έκπτωσης 20% που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά με τον ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 3,3 δις ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πληρωθεί σε πέντε ή έξι μηνιαίες δόσεις.

- τον Οκτώβριο  έρχονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας για τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της. Ο συνολικός λογαριασμός θα είναι τουλάχιστον της τάξης των 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

- τον Οκτώβριο οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν και με αυξημένη τιμή το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά πέντε λεπτά το λίτρο που αναμένεται να μεταφραστεί σε αύξηση της λιανικής τιμής του κατά 7-8 λεπτά ανά λίτρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki