Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα προβλήματα των μεταχειρισμένων

Τώρα που το αγοραστικό ενδιαφέρον στρέφεται σε μεταχειρισμένες κατοικίες έχει αναδειχθεί το πρόβλημα της ποιότητα κατασκευής και της λειτουργικότητας των σπιτιών. Πράγματι , περισσότερο από το 50 % των σπιτιών ηλικίας άνω των πέντε ετών αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό κατασκευαστικό ή λειτουργικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτό αν σκέπτεστε να πουλήσετε το σπίτι ή ακόμα και αν σκέπτεστε να αγοράσετε θα πρέπει ή να αποκαταστήσετε την βλάβη και αυτό προϋποθέτει να την ανακαλύψετε Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το realestatenews.gr οι συνηθέστερες βλάβες είναι :

1. Προβληματικά σώματα θέρμανσης

2. Προβλήματα στις εγκαταστάσεις κλιματισμού

3. Ακατάλληλα υλικά πχ αμίαντο

4. Υγρασία

5. Προβλήματα στο ξύλο

6.Προβλήματα στα υδραυλικά

7.Προβλήματα στις αλουμινοκατασκευές

8. Ρωγμές στους τοίχους που οφείλονται στην θεμελίωση

9. Προβλήματα στη διαρύθμιση του σπιτιού

10. Προβλήματα στην ηλεκτρική εγκατάσταση.

Φυσικά τα περισσότερα απο τα προβλήματα μπορούν να επισκευαστούν . Ωστόσο, ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα , το κόστος μπορεί να είναι σημαντικό . Για παράδειγμα ,οι υγρασίες μπορεί να κοστίσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ και για το λόγο αυτό οι ζημιές είναι ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να επικεντρώσετε τις διαπραγματεύσεις. Σε περίπτωση που απαιτούνται επισκευές , υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε και οι δύο πλευρές να είναι ικανοποιημένες απο την συμφωνία:

* Οι πωλητής μπορεί να περιορίσει το τίμημα.

* Ο πωλητής να αναλάβει ο ίδιος την αποκατάσταση βάσει προδιαγραφών και συμφωνητικού.

* Ο πωλητής μπορεί να δώσει μια πίστωση χρόνου για το έργο της αποκατάστασης και να συμψηφιστεί με το τελικό κόστος με βάση μία κοινά αποδεκτή πραγματογνωμοσύνη και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό .

*Να μη καταβληθεί το σύνολο του ποσού αλλά να προβλέπεται η εξόφληση του τιμήματος όταν ολοκληρωθούν οι επισκευές το κόστος των οποίων να αφαιρεθεί δηλαδή μία μορφή εγγύησης.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητη η πραγματογνωμοσύνη αλλά και η παροχή νομικών υπηρεσιών που θα δώσει την δυνατότητα να συντάξετε μία δίκαιη συμφωνία. Και κάτι τελευταίο. Πρέπει να είναι και οι δύο πλευρές παρούσες στον τεχνικό έλεγχο όχι μόνο για λόγους αξιοπιστίας αλλά και για γνωρίζετε τα περιθώρια που υπάρχουν για επισκευές με το λιγότερο δυνατόν κόστο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki