Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα μάθετε τα "μυστικά" της αγοράς

Είτε πρόκειται για αγορά είτε για πώληση το κλειδί της επιτυχίας είναι η δίκαιη συμφωνία. Δηλαδή μία συμφωνία που θα αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. Διαβάστε παρακάτω πώς να αξιολογήσετε την τιμή για κάθε σπίτι ώστε να μπορείτε να πάρετε μια καλή επενδυτική απόφαση.

• Έρευνα Τιμών Η τιμή είναι το κλειδί της συμφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγοράσετε σε υψηλότερα επίπεδα ή να πουλήσετε χαμηλότερα από τα επίπεδα που επικρατούν στην συγκεκριμένη αγορά. Για να ανακαλύψετε λοιπόν τη δίκαιη τιμή προσπαθήστε να εντοπίστε συμφωνίες πώλησης ομοειδών σπιτιών και τις τιμές που έγιναν οι συναλλαγές. Οι μεσίτες είναι η καλύτερη πηγή για πληροφορίες.

• Ερευνα Περιοχής Μπορείτε να επισκεφτείτε άλλα σπίτια προς πώληση και να πάρετε μια πραγματική αίσθηση του ανταγωνισμού και των τιμών. Στη συνέχεια μπορείτε να συγκρίνετε και να καταλήξετε σε μία ρεαλιστική τιμή που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα σας.

• Ανταγωνισμός Στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια προς πώληση. Σπιτια που έχουν μείνει στα αζήτητα για μήνες, σπίτια που έχουν βγεί πρόσφατα στην αγορά και σπίτια τα οποία βρίσκονται το προθάλαμο του συμβολαιογραφου. Αν μελετήσετε προσεκτικά τις τρείς κατηγορίες έχετε διαμορφώσει μία αντικειμενική εικόνα για την κατάσταση των τιμών και το απαιτούμενο χρόνο διάθεσης ενός ακινήτου. Ετσι, η προσφορά σας μπορεί να προσαρμοστεί όχι μόνο στις επιθυμίες και στις ανάγκες σας αλλά στα πραγματικά δεδομένα της αγοράς.

• Εξετάστε τις συνθήκες της αγοράς Υπάρχει ζήτηση στην περιοχή ή το ενδιαφέρον είναι ανύπαρκτο; Αν έχετε διαμορφώσει μία εικόνα της τοπικής αγοράς μπορείτε να προσαρμοστείτε σε αυτή. Αν υπάρχει ζήτηση τότε τα περιθώρια για παζάρια είναι περιορισμένα . Αντίθετα σε περιβάλλον υπερβάλλουσας προσφοράς τα περιθώρια διαπραγματεύσεων είναι μεγαλύτερα.

• Ποιος και γιατί πουλά. Αν ο πωλητής είναι ο ιδιοκτήτης καλό είναι να γνωρίζετε την αιτία. Αν ο πωλητής είναι ο κατασκευαστής , τότε έχετε απέναντι σας ένα επαγγελματία ο οποίος γνωρίζει μέχρι που , είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει.

•H προοπτική για την περιοχή Οι προοπτικές για την γειτονιά έχουν αντίκτυπο στην τιμή. Ενα σημαντικό εμπορικό κέντρο υπό κατασκευή, η επέκταση του μετρό , μια μεγάλη δημόσια εταιρεία που θα εγκατασταθεί στην περιοχή ,ένα νέο σχολείο και ένας νέος δρόμος είναι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν θετικά τις προσδοκίες. Αντίθετα, λουκέτα στα καταστήματα και εγκληματικότητα είναι σημάδια υποβάθμισης και για αυτό θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την επιλογή σας. Επίσης η ανάπτυξη νέων κατοικιών μπορεί να σημαίνει θετικές προσδοκίες ή πλεόνασμα ων κατοικιών, που θα μειώσει την αξία των σπιτιών της περιοχής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki