Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απόλυτη φοροκαταιγίδα maden in ΣΥΡΙΖΑ

Στην δίνη της απόλυτης φοροκαταιγίδας βρίσκονται εκατομμύρια έλληνες της μεσαίας τάξης αλλά και με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Αυτοδιαψεύδοντας ΟΛΕΣ τις ιδεολογικές της θέσεις η Κυβέρνηση επιβάλλει φόρους οι οποίοι πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.Η πολιτική της αύξησης της φορολογίας στα ενοίκια αλλά και σε όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αποτελεί συντριπτικό πλήγμα για τους περισσότερους έλληνες οι οποίοι ήδη υφίστανται δραστικές περικοπές των εισοδηματων τους. Ετσι λοιπόν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει την φορολογία για τα εισοδήματα απο ενοίκια.Μπορεί να , παραμένει η αυτοτελής κλίμακα φορολόγησης, αλλά οι συντελεστές φόρου 11% και 33% αυξάνονται σε 15% και 35%, ενώ προστίθεται και νέος ακόμη πιο υψηλός συντελεστής 45% για ετήσια ποσά ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα, πάνω από 35.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, θα δουν τα φορολογικά τους βάρη να αυξάνονται κατά 36,36%. Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρο από 480 έως και 920 ευρώ το χρόνο. Οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει:

Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, κηροζίνη και φυσικό αέριο, από την 1η Ιουνίου. Η αύξηση του φόρου στη βενζίνη θα αποδώσει περίπου 200 εκατ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση του φόρου θα κινηθεί στα 8 - 10 λεπτά το λίτρο. Στον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να επιβληθεί μικρότερη αύξηση, της τάξεως των 3 – 4 λεπτών, οπότε η μέση λιανική τιμή αναμένεται να ανέλθει στο 1,08 – 1,10 ευρώ.

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού από την 1η Ιουνίου. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει περίπου 100 εκατ. ευρώ. Με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου -και όχι με τη δημοσίευση του ΦΕΚ- θα αυξηθεί η τιμή σε τσιγάρα και προϊόντα καπνού. Η αύξηση θα κυμαίνεται από 0,50 έως 1 ευρώ.

Εφαρμογή νέων συντελεστών υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση τις αγοραίες αξίες τους, από την 1η Ιουνίου.

Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, από την 1η Ιουλίου. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού αναμένεται να προκύψουν ανατιμήσεις σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών.

Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου. Αντίθετα, η επιβολή τέλους στο διαδίκτυο που εξεταζόταν θα έχει πενιχρά αποτελέσματα, μόλις 20 εκατ. ευρώ, και αποφασίστηκε να μην επιβληθεί τελικά.

Επιβολή ειδικού φόρου 1-2 ευρώ το κιλό στις εισαγωγές καφέ και στα… ηλεκτρονικά τσιγάρα, από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Επιβολή τέλους ανά διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία δύο αστέρων και πάνω αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με δύο κλειδιά, από το 2018.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki