Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παράταση προθεσμιών

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στις προσφυγές που καταθέτουν οι φορολογούμενοι. Κοινοποιώντας διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τις υπηρεσίες του ότι:

 

- Η προθεσμία των είκοσι (20) ημερών για την έκδοση απόφασης επί αιτήσεως αναστολής ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, ορίζεται πλέον σε τριάντα (30) ημέρες.

- Η προθεσμία των εξήντα (60) ημερών για την έκδοση απόφασης επί ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, ορίζεται πλέον σε ενενήντα (90) ημέρες.

- Οι νέες προθεσμίες θα εφαρμοστούν και για τις εκκρεμείς αιτήσεις αναστολής και ενδικοφανείς προσφυγές ενώπιον της Υπηρεσίας Εσωτερικής Επανεξέτασης, των οποίων η προθεσμία εξέτασης δεν είχε συμπληρωθεί κατά την ημερομηνία κατάθεσης του ως άνω νόμου στην Βουλή, δηλαδή μέχρι και τις 4/12/2014.

 

Σημειώνεται ότι στο ΥΠΟΙΚ έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες ενδικοφανείς προσφυγές των φορολογούμενων, κυρίως κατά του ΕΝΦΙΑ, οπότε κρίθηκε αναγκαία η παράταση της σχετικής προθεσμίας. Σημειώνεται ότι αν παρέλθει η προθεσμία χωρίς να απαντηθεί τότε θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki