Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σιωπηρή παράταση για το Ε9

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε9 από τους φορολογούμενους που το 2011 είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη η σχετική προθεσμία που εξέπνεε σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.   Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά  ερωτήματα των φορολογουμένων που αφορούν το Ε9 όπως :

1 Ποιες δυνατότητες δίνονται μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Ε9; Επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012, να προβούν σε έλεγχο της εικόνας της ατομικής περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011 και να πραγματοποιούν τις απαραίτητες διορθώσεις, εφόσον δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό φόρου επί της ακίνητης περιουσίας για τα έτη αυτά.

2 Τα προστατευόμενα ενήλικα τέκνα μπορούν να υποβάλουν Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα; Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο taxisnet και δεν μπορούν να υποβάλουν με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα.

3 Γιατί, ενώ έχω υποβάλει χειρόγραφη ή ηλεκτρονική δήλωση σε κάποιο έτος, δεν έχει συμπεριληφθεί στην περιουσιακή μου εικόνα που εμφανίζεται στην εφαρμογή για το έτος αυτό; Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν έχει διαμορφωθεί με ασφαλή τρόπο η ορθή περιουσιακή σας κατάσταση για το έτος αυτό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο υπολογισμός της φορολογητέας αξίας των ακινήτων σας. Για τον λόγο αυτόν σας δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικά να ελέγξετε την περιουσιακή εικόνα που σας εμφανίζουμε (από το έτος 2010 και μετά), καθώς και να προβείτε σε διορθώσεις, εάν το κρίνετε απαραίτητο.

4 Τι κάνω, όταν δεν βρίσκω μέσα από τη λίστα των οδών κάποιον ή κάποιους από τους δρόμους που βρίσκεται το ακίνητό μου; Θα πρέπει να προχωρήσετε σε εντοπισμό του ακινήτου σας μέσω εμφάνισης χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τις περιοχές για τις οποίες ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτου. Εφόσον βρείτε το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητό σας, το επιλέγετε. Εάν βρίσκετε το σωστό οικοδομικό τετράγωνο, αλλά η διεύθυνση της οδού που βρίσκεται το ακίνητό σας υπάρχει μέσα στον χάρτη με άλλη ονομασία από αυτή που εσείς γνωρίζετε, τότε επιλέξτε το οικοδομικό τετράγωνο, αλλά όταν επιστρέψετε στη φόρμα καταχώρισης του ακινήτου στο πεδίο «Ονομασία Οδού Ακινήτου», αναγράψτε την ορθή.

5 Τι κάνω, όταν δεν βρίσκω το ακίνητό μου μέσα στον χάρτη; Εάν το ακίνητό σας δεν βρίσκεται στον χάρτη, ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων και πρέπει να επιλέξετε την ένδειξη «Εκτός ΑΠΑΑ». Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε αυτήν την ενέργεια, πρέπει να είστε σίγουρος ότι το ακίνητό σας είναι εκτός ΑΠΑΑ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki