Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λάθος στοιχεία δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Το υπουργείο Οικονομικών τελικά δεν ξέρει -ή προσποιείται πως δεν ξέρεις -ούτε πόσες κατοικίες και εμπορικά ακίνητα υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα! Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες «ο φόρος αφορά 5.070.000 οικιακές και εμπορικές παροχές», το στοιχείο αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού μόνο ο αριθμός των κατοικιών που αποτελούν το απόθεμα κατοικιών στην Ελλάδα είναι σημαντικά μεγαλύτερος. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τις άλλες κατηγορίες ακινήτων (γραφεία, καταστήματα, αποθήκες κ.α) ο φόρος αφορά σχεόν διπλάσια ακίνητα απο αυτά που ανακοινώνει ο κ Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του το realestatenews.gr, το 2000 το απόθεμα κατοικιών στην Ελλάδα έφθανε τα 5,5 εκατομμύρια από τα οποία τα 4,3 ήταν σε κτίρια με αποκλειστική χρήση την κατοικία και το 1,2 εκατ. Βρίσκονταν σε κτίρια με μικτή χρήση. Στην δεκαετία που πέρασε προστέθηκαν στο απόθεμα 1.052 .000 κατοικίες. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν τουλάχιστον 6,5 εκατ. κατοικίες . Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο το 2005 εκδόθηκαν οικοδομικές άδειες που αφορούσαν την ανέγερση 195.000 κατοικιών. Φυσικά στα ακίνητα αυτά δεν υπολογίζεται ο αριθμός των αυθαιρέτων κατοικιών που έχουν ηλεκτροδοτηθεί ο αριθμός των οποίων, σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις υπουργών και φορέων, ξεπερνούν το 1.000.000 κατοικίες. Δηλαδή το σύνολο των κατοικιών –νόμιμων και αυθαίρετων-ξεπερνά τα 7.000.000 κατοικίες. Παράλληλα , σύμφωνα με άλλα στοιχεία το κτιριακό απόθεμα των επαγγελματικών ακινήτων ξεπερνά το 1.500.00 . Με απλά λόγια αυτή τη στιγμή το συνολικό απόθεμα όλων των ιδιοκτησιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα 8.000.000.

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών είτε «αγνοεί» την ύπαρξη τουλάχιστον 3.000.000 ιδιοκτησιών είτε τις αποκρύπτει. Και στις δύο περιπτώσεις , από τα στοιχεία αυτά τεκμαίρεται προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η αγορά ακινήτων το παρόν και το μέλλον της οποία σχεδιάζεται από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε να την μετρούν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki