Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ιδιοκτησία: Οι εννιά μαχαιριές απο το 2009

Αν διαβάσει κανείς με προσοχή το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα διαπίστωνε ότι η μοναδική αλλαγή στα ακίνητα θα ήταν η κατάργηση του ΕΤΑΚ και η επαναφορά του ΦΑΠ με υψηλά αφορολόγητα ώστε να επβαρύνει μόνο την μεγάλη ακίνητη περιουσία. Πριν απο μερικές ώρες εξαγγέλθηκε ένας νέος φόρος που αφορά το 82% των ελλήνων και το οποίο θα πάρει απο τις τσέπες τους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ φέτος και το 2012.Ειχαν προηγηθείαπο το Οκτώβριο 2009 μέχρι σήμερα :

1. Έκτακτη εισφορά ακίνητης ιδιοκτησίας επί ΕΤΑΚ 2009 έως και 9‰ 2. 10-20πλασιασμός του ετήσιου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) από 1‰ σε 1% - 2% 3. 10πλασιασμός του Φόρου κληρονομιάς – γονικής παροχής από 1% σε έως 10%

4. Αύξηση φορολογίας εισοδήματος έως 45%, με διατήρηση και του συμπληρ/κού φόρου 1,5-3%.%, ώστε το εισόδημα από μισθώματα να είναι το μόνο που φορολογείται πάνω από την κλίμακα!

5. Βαρύ ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή και μισθωμένη κατοικία.

6. Κατάργηση απαλλαγής των δαπανών επισκευών κτιρίων από το φορολογητέο εισόδημα

7. Δυνατότητα μονομερούς κατάργησης των μισθωτικών συμβάσεων εκ μέρους των μισθωτών και θέσπιση διαδικασίας μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων.

8. Συνεχή καθιέρωση νέων χαρατσιών μέσω υποχρεωτικών επιθεωρήσεων, βεβαιώσεων κλπ., σε βάρος των ιδιοκτητών, ακόμη και σήμερα, με τον υπό ψήφιση νόμο περί αυθαιρέτων.

Η σημερινή ένατη "μαχαιριά" στην ακίνητη περιουσία δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι τελικά σε αυτό το τόπο η ιδιοκτησία θεωρείται...παράβαση!!!

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki