Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΠΟΜΙΔΑ: Φιάσκο η κατάργηση του ποθεν έσχες

Την αποκάλυψη του realestatenews.gr ότι η αναστολή του ποθεν έσχες είναι μέτρο χωρίς αντίκρισμα, επιβεβαιώνει και η ΠΟΜΙΔΑ. Σε υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι:

«Η νομοθετική <<αναστολή>> του <<πόθεν έσχες>> για αγορά ή ανοικοδόμηση ακινήτου, στην πραγματικότητα ουδόλως καλύπτει τον αγοραστή -ιδίως αν αυτός είναι έμπορος ή ελεύθερος επαγγελματίας- στους φορολογικούς ελέγχους με νέες διαδικασίες, που ανακοίνωσε ότι θα θεσπίσει το Υπ. Οικονομικών, όπου εκεί θα πρέπει εκ των υστέρων να εξηγήσει όχι μόνο που βρήκε τα χρήματα για την αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου, αλλά που βρήκε ακόμα και το τελευταίο ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, υπό την απειλή μάλιστα τεράστιων προστίμων, προσαυξήσεων που μπορεί να υπερβαίνουν ακόμα και την αξία ολόκληρης της περιουσίας του, όπως και ποινικής δίωξης ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα! Για όλους αυτούς τους λόγους έχει χαθεί όχι μόνον η πραγματική αξία του ακινήτου, αλλά μαζί της και η εισπρακτική βεβαιότητα που είχε κάθε φορολογούσα εξουσία στον τόπο αυτό, για κάθε φόρο που επέβαλε στην ακίνητη ιδιοκτησία!»

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά στα πλαίσια του διαλόγου για το φορολογικό νομοσχέδιο :

1. Μείωση των αντικειμενικών αξιών και των συντελεστών εμπορικότητας και βέβαια εγκατάλειψη κάθε σκέψης για αύξησή τους σε μια περίοδο που οι πραγματικές τιμές υποχωρούν και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ξενοίκιαστα ακίνητα ανά τη χώρα.

2. Μείωση των συντελεστών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και εξαίρεση των απρόσοδων ακινήτων από τον φόρο αυτό, ώστε να μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν.

3. Πραγματική και όχι πλασματική αναστολή του "πόθεν έσχες" (εφόσον η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει το μέτρο αυτό), ώστε να καλύπτονται πράγματι οι φορολογούμενοι, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενόψει και των νέων ελεγκτικών διαδικασιών που ανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki