Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Υπάρχουν ευκαιρίες

Στις συγκριτικά με άλλες χώρες  χαμηλές τιμές ακινήτων στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο της κυριακάτικης Frankfurter Allgemeine σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι αυτό το διάστημα ιδιαίτερα δημοφιλής. Παντού χτίζονται σπίτια και γίνονται επενδύσεις. Παρά ταύτα οι τιμές των εξοχικών παραμένουν φθηνές σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ, αυξημένη ζήτηση για ακίνητα και οικόπεδα καταγράφεται μεταξύ άλλων σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, όπως επίσης στην Πελοπόννησο και στις νότιες Κυκλάδες.

«Σαντορίνη και Μύκονος αναφέρονται πλέον στην ίδια κατηγορία με την Ίμπιζα. Πολύ δουλειά έχουν οι μεσίτες όμως πλέον και σε Κρήτη και Ρόδο. Αναδυόμενη αγορά είναι και η Κως, αν και οι πρόσφυγες λόγω της μικρής απόστασης του νησιού από την Τουρκία παίζουν το ρόλο τους. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και η ελάχιστα γνωστή στη Γερμανία αθηναϊκή ριβιέρα, η οποία εξελίσσεται στην ελληνική Cote d’ Azur».

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η εφημερίδα οι λόγοι της αυξημένης ζήτησης είναι πολλοί και διαφορετικοί. Μεταξύ άλλων η αγορά ακινήτων ωφελείται από την αύξηση του τουρισμού, τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, την εισαγωγή του κτηματολογίου αλλά και από την φιλικά διακείμενη στις επενδύσεις νέα κυβέρνηση.

«Με εξαίρεση τα hotspot της Μυκόνου, της Σαντορίνης ή του Πόρτο Χέλι, οι τιμές για την αγορά ακινήτων είναι αισθητά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες κορυφαίες τοποθεσίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ενώ η αγορά οικοπέδου πρώτης γραμμής στη Μαγιόρκα ξεκινά από το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με την dw, στην Ελλάδα υπάρχουν οικόπεδα από 160.000 έως 300.000, σύμφωνα με μεσίτες που επικαλείται η εφημερίδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki