Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι αλλαγές σε αγοραστή και πωλητή

Η εποχή του «πωλείται» και «ενοικιάζεται» στο τοίχο και στις κολώνες της ΔΕΗ φαίνεται ότι τελειώνει. Η κρίση άλλαξε τον τρόπο και την διαδικασία των συναλλαγών και στην αγορά ακινήτων καθώς το διαδίκτυο αντικαθιστά τους παραδοσιακούς «χάρτινους» τρόπους προώθησης ενός ακινήτου στην αγορά. Στην πραγματικότητα , οι αγοραστές έχουν πληθώρα πληροφόρησης που τους επιτρέπει να εντρυφήσουν και πάλι στην αγορά στέγης. Αλλά, αυτό έχει και τις αρνητικές όψεις του. Πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες έχουν πληγεί και για να επιβιώσουν θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες της αγοράς.

Μία από τις αλλαγές είναι , ότι όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές προτιμούν να αναζητούν μόνοι τους είτε ακίνητο είτε αγοραστή. «Η κρίση φέρνει ευκαιρίες και αυτές μπορείς να τις βρεις μόνος σου γιατί αν τις μοιραστείς κινδυνεύεις να τις χάσεις» , είναι το επιχείρημα . Υπάρχουν πολλά που έχουν αλλάξει σήμερα στην αγορά, υποστηρίζουν και το σημαντικότερο η διάχυση της πληροφόρησης. Οι λίστες των προς πώληση ακίνητων που κάποτε ήταν διαθέσιμη μόνο στους κτηματομεσίτες αλλά και πληροφορίες για τις τιμές και τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε τοπική αγορά είναι - όπως η διάμεσος των τιμών πώλησης σε μια γειτονιά, το ποσό των ημερών που ένα σπίτι έχει στην αγορά, και πόσες μείωσης των τιμών που έχει αντιμετωπίσει - είναι τώρα online . Και το πραγματικό πρόβλημα είναι η αξιολόγηση τους , ισχυρίζονται και μάλλον δεν έχουν άδικο αφού οι συνθήκες της αγοράς έχουν αλλάξει άρδην. Από την άλλη πλευρά τα κοινωνικά δίκτυα διευκολύνουν την διασπορά μίας πληροφορίας τόσο από την πλευρά των αγοραστών όσο και των πωλητών. Εξίσου σημαντικό είναι και το κόστος.

«Σε μία εποχή που ο καθένας μετρά και το τελευταίο ευρώ, σε μία τόσο μεγάλη αγορά κάθε πρόσθετη επιβάρυνση είναι ένα θέμα που κανείς δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει απαρατήρητο», τόνιζε πριν μερικές μέρες ένας ιδιοκτήτης που αγόρασε πρόσφατα κατοικία στην περιοχή των Βριλησσίων. Από την άλλη πλευρά δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι πολλοί κατασκευαστές ουσιαστικά λειτουργούν ως μεσίτες των προϊόντων τους . Ουσιαστικά , αναλαμβάνουν την διαδικασία της προβολής των ακινήτων τους προτιμώντας την απευθείας επαφή με τον πωλητή.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki