Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντέχει το real estate

Στο 10% ανέρχονται οι απώλειες στον κλάδο του real estate τα δύο χρόνια της κρίσης σύμφωνα με στοιχεία της Invest in Greece. Όπως σημειώνει, το ποσοστό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με τις αποδόσεις που παρουσιάζουν άλλοι κλάδοι της οικονομίας. Σε σχετική ανάλυσή του για τον κλάδο των ακινήτων στην ελληνική αγορά η Invest in Greece επισημαίνει πέντε σημαντικούς λόγους για να επενδύσει κανείς αυτή την στιγμή στο εγχώριο real estate, οι οποίοι έχουν ως εξής:

* Το κόστος κατασκευής έχει μειωθεί σημαντικά ακριβώς λόγω των μειωμένων επενδύσεων στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα ως απόρροια της κρίσης.

* Σε βάθος χρόνου και με βάση τα ιστορικά στοιχεία, το real estate αποδίδει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή επενδύσεων στη χώρα μας.

* Ο συγκεκριμένος τομέας έδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα ακόμη και κατά την περίοδο της κρίσης.

* Παρά τη μεγάλη κρίση που υφίσταται ο κλάδος των κατασκευών στην Ελλάδα, οι τιμές των ακινήτων στην εγχώρια αγορά έχουν μειωθεί σταδιακά και σε λογικά επίπεδα χωρίς να υφίσταται κίνδυνος «φούσκας».

* Νέα έργα στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται καθ' οδόν, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki