Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πραγματογνωμοσύνες ακινήτων

Στις 26-27 Απριλίου 2013 διοργανώνεται στην Αθήνα το Πρόγραμμα Κατάρτισης Μεσιτών Ακινήτων Πραγματογνωμόνων υπό την αιγίδα της CEREAN (Central European Real Estate Associations Network). Το πρόγραμμα αποτελεί προϋπόθεση για την Πιστοποίηση BPOR (Broker Price Opinion Resource) της NAR (National Association of Realtors). Η σημερινή συγκυρία παρουσιάζει πολλές προκλήσεις για την Αγορά των Ακινήτων. Σήμερα όσο ποτέ στο παρελθόν οι εκτιμήσεις των ακινήτων εξαρτώνται από διαρκώς επικαιροποιημένα στοιχεία, επαγγελματική εμπειρία, χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και δέσμευση υπεύθυνης και ολόπλευρης αντιμετώπισης των εκτιμήσεων. Το πρόγραμμα κατάρτισης “ (BPO's) Ο ρόλος του Μεσίτη Ακινήτων στη διαδικασία της Εκτίμησης” είναι εξειδικευμένο και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους Μεσίτες Ακινήτων να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στη σύνταξη γνωμοδοτήσεων που αφορούν τις πραγματικές τιμές των ακινήτων, μειώνοντας τους κινδύνους αστοχιών και παρέχοντας εναλλακτικά εργαλεία εκτίμησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα αυξάνονται ραγδαία. Πολλαπλές Xρήσεις των BPOs (Broker Price Opinion) Οι BPO µ μπορούν να χρησιµοποιηθούν αποτελεσµατικά στις ακόλουθες καταστάσεις:

- Επενδύσεις: Ένας επενδυτής µπορεί να έχει πολλά ακίνητα σε ένα χαρτοφυλάκιο και ίσως χρειαστεί να ενηµερώσει την αξία του χαρτοφυλακίου.

- Ληξιπρόθεσµα δάνεια: Τα ανεξόφλητα δάνεια είναι ο κύριος λόγος για την σύνταξη µιας BPO για έναν δανειστή ή ένα δανειζόμενο. Ένας δανειστής µπορεί να θελήσει να καθορίσει το εάν θα προβεί σε µια τροποποίηση δανείου ή θα προχωρήσει σε µια κατάσχεση.

- Νοµικά ζητήµατα: Νοµικά θέµατα, όπως το διαζύγιο, η πτώχευση, και η διανομή - κληρονομιά περιουσίας συχνά επωφελούνται από µια BPO.

- Αφαίρεση του PMI (Mortgage insurance premium = Ασφάλεια που καλύπτει την αποπληρωµή ενυπόθηκου δανείου).

- Αναθεώρηση του HELOC (Home Equity Line of Credit): Οι BPO µπορεί να χρησιµοποιηθούν για να καθορίζετε το ύψος της -συνδεόµενης µε την αξία του ακινήτου- πίστωσης.

Οι πραγματογνωμοσύνες είναι απλούστερες και οικονομικότερες από τις εκτιμήσεις, επαρκούν ως στοιχεία για αρκετές περιπτώσεις και για το λόγο αυτό προτιμούνται και θα πολλαπλασιαστούν στο μέλλον δημιουργώντας επαγγελματικές προοπτικές. Μέχρι σήμερα ο επίσημος ρόλος των πραγματογνωμοσυνών στην Ελλάδα αφορούσε ένα περιορισμένο αριθμό δικαστικών υποθέσεων ενώ εκτεταμένη είναι η χρήση άτυπης δωρεάν παροχής συγκριτικών στοιχείων σε Εκτιμητές από τους Μεσίτες. Ωστόσο η δραστηριότητα αυτή προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσει επαγγελματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης για τους έμπειρους Μεσίτες Ακινήτων. Οι εξειδικευμένοι Μεσίτες Ακινήτων - Πραγματογνώμονες με επαγγελματισμό και συνέπεια θα συνδέσουν τα επίκαιρα στοιχεία της Αγοράς των Ακινήτων με την εξειδικευμένη θεωρητική γνώση των Πιστοποιημένων Εκτιμητών. Πληροφορίες τηλ. 211 800 4734

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki