Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο νέος ΕΝΦΙΑ

Ο νέος ΕΝΦΙΑ εξετάζεται στην  12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Στις συζητήσεις θα παρουσιαστούν τα σχέδια για τη νέα κλίμακα του ΕΝΦΙΑ αλλά και μια σειρά από δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα που απορρέουν από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει τα σχέδια που θα ισχύσουν από το 2022, οπότε θα έχουμε μεγάλες ανατροπές από την εφαρμογή μιας νέας ενιαίας κλίμακας για κύριο και συμπληρωματικό φόρο. Κεντρικό στοιχείο της νέας κλίμακας θα είναι οι περισσότεροι συντελεστές, οι οποίοι θα αυξάνονται ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο και την αξία του

Η πρόταση προς τους δανειστές είναι για έναν εντελώς καινούργιο φόρο όπου η επιβάρυνση θα υπολογίζεται ξεχωριστά ανά δικαίωμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ θα επιβάλλεται όταν ένα ακίνητο έχει αξία άνω των 250.000 ευρώ και όχι στο σύνολο της περιουσίας όπως προβλέπει το ισχύον σύστημα, γεγονός που θα μειώσει τα φορολογικά βάρη στους «έχοντες».

Ψηλά στην ατζέντα της 12ης αξιολόγησης θα είναι επίσης τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της ενεργειακής ακρίβειας στη βάση του δημοσιονομικού χώρου που θα δημιουργήσει η μεγαλύτερη ανάπτυξη και οι επιδόσεις του προϋπολογισμού στα έσοδα τους τελευταίους δυο μήνες. Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές ότι ο ρυθμός ανάκαμψης για το τρέχον έτος θα είναι τουλάχιστον 6,5% και με προοπτικές να πάει ακόμα πιο ψηλά, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο με την ενσωμάτωση των εσόδων από τον τουρισμό και την πορεία της αγοράς και της καταναλωτικής δαπάνης που θα κόψουν ταχύτητα λόγω του κύματος της ακρίβειας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki