Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αγορά στην Ελλάδα και παγκοσμίως στρέφεται σε μικρότερα σπίτια

spiti-me-kermataΗ επιστροφή στα σπίτια μικρότερου εμβαδού είναι μία πραγματικότητα που ισχύει σε ολόκληρο το κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία η ζήτηση τα δύο ελευταία χρόνια κατευθύνεται σε σπίτια με μέσο εμβαδό περί τα 80 τετραγωνικά μέτρα. Η τάση αυτή αναμένεται να ενσχυθεί την επόμενη διετία και εκτιμάται ότι το μέσο εμβαδό των πωλούμενων σπιτιών θα κινηθεί στα επίπεδα των 75 τετραγωνικών μέτρων.
"Η καθιέρωση τεκμηρίων με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού του φορλογουμένου, η δυσχερής εξασφάλιση στεγαστικών δανείων και κυρίως η διαπίστωση ότι η αγορά κατοικίας δεν είναι πλέον επένδυση , είναι οι σημαντικότερες αιτίες που ανέκοψαν αρχικά και περιόρισαν στην συνέχεια τη ζήτηση για σπίτια μεγάλου εμβαδού" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημείωμα εταιρίας έρευνας της αγοράς ακινήτων και συμπληρώνει ότι "κόστος συντήρησης ενός μεγάλου σπιτιού έχει αυξηθεί και αυτό αποτρέπει τους υποψήφιους αγοραστές.  
Αλλά και στις ΗΠΑ , η ζήτηση για μεγάλα σπίτια έχει μειωθεί. Σύμφωνα με έρευνα  ο απαιτούμενος χρόνος για την  πώληση σπιτών που διετίθενται σε τιμή 750.000 - 1 εκατ. ευρώ είναι τώρα 20 μήνες, έναντι 11 μηνών για τα σπίτια στα 100.000 δολάρια σε 250.000 δολάρια . Πλέον το μέσο μέγεθος ενός καινούργιου σπιτιού είναι 10% περίπου μικρότερο σε σύγκριση με το 2007 (  2.100 τετραγωνικά πόδια το 2009, εναντι  2.300 πριν από τρία χρόνια) σύμφωβα με στοιχεία της  National Association of Home Builders λέει.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki