Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εβδομήντα χιλιάδες κατοικίες στον "αέρα" λόγω δανείων

grafima3Επιτάχυνση της υποχώρησης των τιμών πώλησης ακινήτων καταγράφεται στο α΄δίμηνο του χρόνου σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται απο μεταβιβάσεις κατοικιών. Σύμφωνα με προσωρινές εκτιμήσεις το μέσο επιπεδο των τιμών έχει υποχωρήσει με ρυθμό που κινείται μεταξύ 5% και 6%.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται κυρίως με την υποχώρηση των τιμών σε κατοικιές ηλικίας μεταξύ 3 και 8 ετών στις οποίες το μέσο επίπεδο των τιμών έχει υποχωρήσει κατά 10% περίπου. Εκτιμήσεις αναλυτών συνδέουν την τάση αυτή με το γεγονός ότι τα σπίτια αυτά αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία αγορές που έγιναν με τραπεζικό δανεισμό. Πολλά νοικοκυριά που βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης του στεγαστικού δανειου τους  προτιμούν την διέξοδο της πώλησης και αυτό προκαλεί πιέσεις στο επίπεδο της προσφοράς και συνακόλουθα των τιμών.

Οι ιδιοι αναλυτές διατύπωναν την εκτίμηση ότι αν στην διάρκεια του χρόνου υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στο επίπεδο των τιμών αυτό θα προκληθεί απο την συγκεκριμενη κατηγορία ακινήτων και δανειοληπτών. Σημειώνεται ότι απο το 2002 και μέχρι σήμερα το 80% των αγορών γίνονταν με τραπεζική χρηματοδότηση. Αν ληφθεί υπόψη ότι το 7% περίπου των στεγαστικών δανείων εμφανίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους τότε αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον 70.000 κατοικίες βρίσκονται υπό καθεστώς πίεσης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki