Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατοικία: Το κομπόδεμα και οι τιμές

Πες μου το μέσο υπόλοιπο των καταθέσεων των κατοίκων μίας περιοχής για να σου πω την τιμή του ακινήτου. Οι περισσότεροι το υποψιαζόμαστε αλλά δεν μπορούσαμε να το τεκμηριώσουμε επιστημονικά

.Μία πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Αγγλία από την Χάλιφαξ αποκάλυψε την άμεση σχέση του επιπέδου του αποταμιεύσεων με το επίπεδο των τιμών των κατοικιών ανα περιοχή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ των υψηλών υπολοίπων αποταμίευσης και των υψηλών τιμών κατοικίας. Πέντε από τις δέκα περιοχές με τη μεγαλύτερη μέση αποταμίευση στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα των περιοχών με τις υψηλότερες τιμές κατοικιών στην χώρα. Για παράδειγμα στο Κένσινγκτον και στο Τσέλσι που κατοικούν οι μεγαλύτεροι καταθέτες η αξία ενός μέσου σπιτιού είναι £ 634.637, ενώ ο μέσος όρος του Ηνωμένου Βασιλείου κινείται στα επίπεδα των £ 175.483. Ανάλογα είναι και τα συμπεράσματα για τις περιοχές όπως :, Chiltern, Elmbridge, και Richmond-upon-Thames που περιλαμβάνονται στη λίστα των περιοχών που οι κάτοικοί τους έχουν τις υψηλότερες καταθέσεις. Επίσης Buckinghamshire και S. Albans που συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των δέκα περιοχών με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα αποταμιεύσεων στη χώρα, ο μέσος όρος των τιμών των κατοικιών είναι περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου.

Η άλλη όψη του νομίσματος αφορά τις περιοχές με τις πιο χαμηλές αποταμιεύσεις. Σύμφωνα με την έρευνα σε επτά από τις δέκα περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά αποταμιεύσεων οι τιμές των κατοικιών βρίσκονται κάτω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki