Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το όνομα κρατά την τιμή του

Οι γειτονιές προβολής στο κέντρο της ΑΘήνας και της Θεσσαλονίκης κρατούν τιμές. Σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις οι αγορές στο Κολωνάκι, το Προεδρικό Μέγαρο, στην Πλάκα , στο Μετσ αλλά και στην παλιά και τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης έχουν υποστεί αναλογικά τις μικρότερες απώλειες απο την κρίση αποδεικνύοντας οτι το μυστικό της επιτυχίας στην αγορά κατοικίας είναι η σωστή επιλογή περιοχής. Σύμφωνα με τις απόψεις μεσιτών η διατήρηση του επιπέδου των τιμών οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών είναι μεγάλης ηλικίας ενώ ο μέσος χρόνος κτήσης τους ξερπερνά τα 10 χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι ελάχιστες κατοικίες έχουν βάρη.

Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για τις κατοικίες που βρίσκονται σε προβεβλημένες περιοχές υπάρχει πάντα ζήτηση. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι τιμές στις προβεβλημένες περιοχές της Αττικής να κινούνται σε επίπεδα άνω των 7.000 ευρώ ενώ για προνομιακά ακίνητα έχουν ακουστεί και τιμές που ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Στην Παλιά και τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, ο μέσος όρος των τιμών πώλησης των νεόδμητων βρίσκεται στα 11.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (14.000 ευρώ/τ.μ. η ανώτατη αξία), ενώ στα μεταχειρισμένα σπίτια ο μέσος όρος των τιμών φτάνει στα 4.500 ευρώ/τ.μ. (6.000 ευρώ/τ.μ. η ανώτατη αξία). Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι στην Παλιά και τη Νέα Παραλία καμία νεόδμητη κατοικία δεν κοστίζει λιγότερα από 9.000 ευρώ/τ.μ. και στο υπόλοιπο κέντρο φτηνότερα από 3.000 ευρώ/τ.μ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki