Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επενδύσεις σε επιχειρηματικά πάρκα

Στο 69% των νομών της Ελλάδας, δηλαδή σε περίπου 35 από τους 51 νομούς της χώρας, υπάρχει ανάγκη άμεσης ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων για τη στέγαση των νέων μεταποιητικών επιχειρήσεων. Στους νομούς αυτούς το 87% των επιχειρήσεων (δηλαδή περίπου 9 στις 10) στεγάζονται εκτός σχεδίου ή μέσα στις πόλεις. Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα κυριότερα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας, η οποία έχει υποβληθεί ήδη στην κυβέρνηση, με αντικείμενο τη σύνταξη του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη Οργανωμένων Υποδοχέων για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα» τη δεκαπενταετία 2010-2025.

Σε αρκετούς νομούς (και οι τέσσερις των Επτανήσων, Ηλείας, Λακωνίας, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Τρικάλων, Ευρυτανίας) δεν υπάρχουν καθόλου οργανωμένοι υποδοχείς επιχειρήσεων, ενώ στους υπόλοιπους υπάρχουν ήδη Επιχειρηματικά Πάρκα αλλά ζητείται να δημιουργηθούν και νέες τέτοιες υποδομές.

την κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Ηπειρος, η Λάρισα, ο Βόλος, η Λέσβος η Καβάλα, μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, η Κρήτη κ.ά. Οπως προκύπτει από την έρευνα, υπάρχει δυνατότητα, υπό την προϋπόθεση της οργανωμένης παρέμβασης, για την άμεση ανάπτυξη 44 νέων Επιχειρηματικών Πάρκων, επιφανείας 45.000 στρεμμάτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 650 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, τα 420 θα προέλθουν από χρηματοδότηση ιδιωτών επενδυτών. Μέχρι το 2025, επισήμανε ο κ. Μπαλτάς, μπορεί να υλοποιηθεί πρόγραμμα ανάπτυξης 67 επιχειρηματικών πάρκων, συνολικής επιφάνειας 60.000 στρεμμάτων, που θα καλύψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της χώρας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki