Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βυθίζεται η αγορά ακινήτων στην Ισπανία

Η κατάσταση της ισπανικής οικονομίας είναι εξίσου άσχημη με εκείνη της Ελλάδας. Με τη διαφορά ότι η Ισπανία έχει μερίδιο 12% στο ΑΕΠ της ΕΕ, 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας. Αδιαμφισβήτητα, εάν η οικονομία της καταρρεύσει, η ΟΝΕ θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυση.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χ.Λ. Θαπατέρο, έχει ξεκινήσει την εφαρμογή ενός πακέτου λιτότητας ανάλογου με αυτό της χώρας μας με σκοπό να μειώσει το έλλειμμα και να αντιμετωπίσει μελλοντικά προβλήματα δανεισμού. Ταυτόχρονα, μειώνει τους μισθούς του δημοσίου κατά 5% και παγώνει τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Αυτές οι κινήσεις θα επηρεάσουν την αγορά γης. Ήδη παρατηρείται μείωση στο τομέα των κατασκευών ενώ το ενδιαφέρον και ισπανών και ξένων για αγορά κατοικίας ή γης σε τουριστικούς προορισμούς είναι μειωμένο. Μέρη όπως η Μαγιόρκα και η Τενερίφη που ζούσαν, εκτός από τον τουρισμό, και από την αγορά γης, βλέπουν σιγά σιγά μία νέκρα στην αγορά.

Όλο και περισσότερες κατοικίες βγαίνουν προς πώληση ενώ οι ισπανοί πολίτες αδυνατούν να αγοράσουν. Οι κτηματομεσίτες ανησυχούν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και φοβούνται ότι η στο επόμενο έτος τα πράγμαστα θα είναι ακόμα χειρότερα.

Η Ισπανία τώρα αρχίζει να κάνει έναν πρώτο απολογισμό για τη νέα κατάσταση μετά τα μέτρα λιτότητας. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον στο τομέα των ακινήτων, η εικόνα δεν είναι θετική.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki