Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κοινοτικό χρήμα στον πολιτισμό

Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του Πολιτισμού και στο πλαίσιο δράσεων του Προγράμματος "Πολιτισμός 2007-2013", δημοσιεύτηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή σχεδίων α)διακρατικής πολιτιστικής συνεργασίας και β)οικονομικής στήριξης σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα του πολιτισμού.
Τα προτεινόμενα σχέδια είναι απαραίτητο να καλύπτουν τουλάχιστον δύο από τους τρεις παρακάτω ειδικούς στόχους:
- ενθάρρυνση της διακρατικής κινητικότητας των εργαζομένων στον τομέα του πολιτισμού,
- ενίσχυση της διακρατικής κυκλοφορίας των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών έργων και προϊόντων,
- ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αιτούντες (κύριοι οργανωτές των σχεδίων) και οι συνδιοργανωτές πρέπει να είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί πολιτιστικοί οργανισμοί με νομική οντότητα - όχι φυσικά πρόσωπα -, με κύρια δραστηριότητα τον πολιτιστικό τομέα.
Για το 2011 η Επιτροπή θα παρέχει οικονομική ενίσχυση σε:
1. Πολυετή σχέδια συνεργασίας (Σκέλος 1.1), διάρκειας τριών (3) έως πέντε (5) ετών. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή τουλάχιστον έξι (6) πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι προέρχονται από έξι (6) διαφορετικά κράτη-μέλη που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Η κοινοτική χρηματοδότηση κυμαίνεται ετησίως μεταξύ 200.000 και 500.000 ευρώ και δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του σχεδίου .
2. Σχέδια για πολιτιστικές δράσεις συνεργασίας (Σκέλος 1.2.1), διάρκειας έως δύο (2) ετών. Είναι απαραίτητη η συμμετοχή τουλάχιστον τριών (3) πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι προέρχονται από τρία (3) διαφορετικά κράτη-μέλη που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Η κοινοτική χρηματοδότηση κυμαίνεται ετησίως από 50.000 (ελάχιστη χρηματοδότηση) έως 200.000, η μέγιστη και δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του σχεδίου.
3. Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Σκέλος 2). Οι κατηγορίες επιλέξιμων οργανισμών είναι α) Πρεσβευτές, β)Δίκτυα προώθησης και γ)Πλατφόρμες δομημένου διαλόγου. Η επιδότηση μπορεί να είναι διάρκειας ενός (1) ή τριών (3) ετών. Το ποσοστό της κοινοτικής χρηματοδότησης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 80% των λειτουργικών δαπανών που σχετίζονται με το πρόγραμμα εργασίας των αιτούντων.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Σκέλος 1.1 Πολυετή σχέδια συνεργασίας Έως 1 Οκτωβρίου 2010
Σκέλος 1.2.1 Σχέδια συνεργασίας Έως 1 Οκτωβρίου 2010
Σκέλος 2 Στήριξη λειτουργικών δαπανών
Έως 15 Σεπτεμβρίου 2010
ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση πρώτα σε ηλεκτρονική μορφή (e-form) και κατόπιν σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να την αποστείλουν ταχυδρομικώς στην παρακάτω διεύθυνση:
Education, Audiovisual & Culture Executive Agency
Culture Programme (2007-2013)
Strand --------------- (εδώ σημειώνετε το Σκέλος στο οποίο υπάγεται η αίτησή σας)
Avenue du Bourguet 1
(BOUR 04/13)
BE-1140 Brussels
Belgium
Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας, τα έντυπα αιτήσεων καθώς επίσης και ο Οδηγός για το Πρόγραμμα και τις δράσεις του μέχρι τη λήξη του (2013), βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
http://ec.europa.eu/culture/our-programmes-and-actions/doc411_en.htm
Είναι απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι να μελετήσουν πολύ προσεκτικά τον Οδηγό του Προγράμματος και τις οδηγίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας, έτσι ώστε να υποβάλουν έγκυρη και σωστά συμπληρωμένη αίτηση και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας, στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠ.ΠΟ.Τ, Ερμού 17, 10563 Αθήνα, τηλ. 210 82.01.501, 210.32.30.894, φαξ. 210.33.10.796

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki