Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καθησυχαστικές δηλώσεις για την οικονομία

Σε περιβάλλον έντονης φημολογίας κινείται πλέον η ελληνική οικονομία και οι επίσημες παρεμβάσεις που επιχειρούνται απο δεν φαίνεται να κατεβάζουν το θερμόμετρο. Οι φήμες ξεκινού απο πτώχευση και συνεχίζουν στην επαναφορά της δραχμής και όλα αυτά σε μία εκλογική προοπτική. Και ενώ όλα αυτά κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στην αγορά η Κυβέρνηση αλλά και ο επικεφαλής της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών προσπάθησαν συντονισμένα -προφανώς -να καθησυχάσουν την αγορά με δηλώσεις. Αυτό όμως που προκάλεσε ποικίλα σχόλια είναι ότι ανάλογου ύφους και έντασης δηλώσης δεν είχαν γίνει κατα την διάρκεια των πιέσεων που υφίσταντο τα ελληνικά ομόλογα.

Ο κ. Γ.Παπανδρέου εμφανίστηκε, με κατηγορηματικό τρόπο, καθησυχαστικός για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Η Ελλάδα είναι ασφαλής. Χωρίς το μηχανισμό θα ήμασταν σήμερα ακόμα έρμαιο φημών και δηλώσεων. Με τις αποφάσεις μας σώζουμε την Ελλάδα και παράλληλα ξαναχτίζουμε την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, τόσο ο Γ.Παπακωνσταντίνου από το Λουξεμβούργο, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής από το press room, διέψευσαν κατηγορηματικά τις φήμες, τονίζοντας ότι η καταστροφολογία δεν βοηθά στην έξοδο από την κρίση.

Εντελώς αβάσιμες είναι οι φήμες περί χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από την Eυρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μετά τη συνάντηση που είχε στη Ρηγίλλης με την ηγεσία της ΝΔ. «Δεν έχουν καμία υπόσταση, δεν πρέπει ο κόσμος να δίνει καμία σημασία» τόνισε ο κ. Ράπανος, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει πανικός στους πολίτες απάντησε αρνητικά. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν ερωτήματα, λόγω δημοσιευμάτων και διαβεβαίωσε, εκ μέρους των τραπεζών, τους καταθέτες ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και δεν πρέπει καθόλου να ανησυχούν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki