Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βιάζεται η ΓΣΕΕ για τη νέα σύμβαση

Πρόσκληση προς τις εργοδοτικές οργανώσεις να συνεχιστούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας απηύθυνε σήμερα η ΓΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να «προλάβει» τις εξελίξεις καθώς επίκειται παρέμβαση της κυβέρνησης στα εργασιακά, στο πνεύμα του μνημονίου με το ΔΝΤ.
Σε επιστολή προς τους κ.κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, Πρόεδρο ΣΕΒ, Δημήτρη Ασημακόπουλο, Πρόεδρο ΓΣEΒΕΕ και Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο ΕΣΕΕ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος ζητά να υπάρξει οριστική συμφωνία για τη νέα σύμβαση μέσα στον Ιούνιο και προσθέτει:
«Τη Δευτέρα 31/5/10 ο Υπουργός Εργασίας έχει καλέσει τις οργανώσεις σας και τη ΓΣΕΕ σε διαβούλευση με τη θεματολογία που προκύπτει από το Ν.3845/10.
Όταν είναι σε εκκρεμότητα η υπογραφή της ΕΓΣΣΕ συνιστά τουλάχιστον πρόκληση οποιαδήποτε συζήτηση ή διαβούλευση και μάλιστα για ζητήματα που ευθέως παρεμβαίνουν στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στο περιεχόμενό τους.
Θεωρώντας δεδομένη την θετική άποψή σας για το θεσμό των διαπραγματεύσεων, σας καλούμε να μην στέρξετε με ενέργειες ή παραλείψεις σας στην υπονόμευσή του.
Παρά τις διαφωνίες μας σε πολλά και σημαντικά θέματα έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι μπορούμε να συνομιλούμε, να διαπραγματευόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις χωρίς κρατικές παρεμβάσεις ( οι οποίες όποτε έγιναν «δυναμίτισαν» το κλίμα).
Προκειμένου λοιπόν να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη ΕΓΣΣΕ σας καλούμε σε συνάντηση ώστε σε σύντομο διάστημα και πάντως εντός του Ιούνη να καταλήξουμε σε οριστική συμφωνία.»

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki