Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Σε διαβούλευση ο νέος αναπτυξιακός

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν το Σάββατο οι βασικές αρχές του νέου αναπτυξιακού νόμου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ο νέος αναπτυξιακός νόμος «εντάσσεται σε μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προώθηση ενός νέου επιχειρηματικού προτύπου, στοχεύει σε μια δυναμική και βιώσιμη οικονομία με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, τον παραγωγικό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την περιφερειακή σύγκλιση».
Ο αναπτυξιακός νόμος συζητήθηκε στο προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η επίσπευση της κατάθεσής του, τον Ιούνιο αντί για το φθινόπωρο που είχε δηλώσει η υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη. Οι «βασικές αρχές» που τέθηκαν σε διαβούλευση προβλέπουν μεταξύ άλλων:
1. Διαγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων βάσει μιας σειράς ποιοτικών χαρακτηριστικών.
2. Ένταξη  όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, με εξαίρεση αυτές που ρητά  απαγορεύονται είτε από το  νόμο είτε από αποφάσεις ή  κανονισμούς της Εθνικής ή  Κοινοτικής Νομοθεσίας.
3. Σύσταση  επενδυτικού συμβουλίου, το οποίο  θα εποπτεύει την εφαρμογή του νόμου και θα εισηγείται βελτιώσεις και αλλαγές για προσαρμογή στις εκάστοτε νέες προκλήσεις. 
Η δημόσια  διαβούλευση θα διαρκέσει ως την Τρίτη, 25 Μαΐου 2010.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki