Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συνταγή λιτότητας από Μέρκελ

Μέτρα λιτότητας για τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο για εφέτος, ζήτησε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προκειμένου να συνεισφέρει η Γερμανία στο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Σε δηλώσεις της η κα Μέρκελ δήλωσε μεν ότι η Γερμανία θα βοηθήσει παρέχοντας τη δική της συνεισφορά, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα κάνει το καθήκον της. «Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να δούμε τους αριθμούς», κατέληξε η κα Μέρκελ.
Μεθαύριο Τετάρτη θα μεταβεί στο Βερολίνο ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος – Καν ο οποίος θα συναντηθεί και με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων. Πιθανώς το ίδιο θα κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Μετά τις δηλώσεις Μέρκελ το Χρηματιστήριο υποχωρούσε κατά 2,3 %. Το spread διαμορφώθηκε στις 632 μονάδες βάσης.
Νωρίτερα  ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά από συνάντηση με τους ηγέτες των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού άνοιξε παράθυρο για αλλαγή στάσης της Γερμανίας όσον αφορά τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα.
Ο κ.Σόιμπλε είπε ότι η γερμανική βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι έτοιμη πριν τις 19 Μαϊου, "εάν αυτό καταστεί δυνατόν", ότι  πιθανή αδυναμία της Ελλάδας να αναχρηματοδοτήσει τις λήξεις ομολόγων στις 19 Μαϊου θα είχε "απρόβλεπτες συνέπειες" και ζήτησε να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ ως την ερχόμενη Κυριακή 2 Μαίου.
Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η νομοθετική ρύθμιση για την βοήθεια προς την Ελλάδα θα μπορεί να είναι έτοιμη στις 7 Μαϊου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki