Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μαύρη Δευτέρα-Αναμένονται δηλώσεις Μέρκελ

Νέο ιστορικό ρεκόρ, πάνω από τις 660 μονάδες βάσης, κατέγραψε σήμερα το spread των ελληνικών ομολόγων. Η αβεβαιότητα που επιμένει να συντηρεί η Γερμανία ως προς την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας είναι η βασική αιτία για την εκτόξευση της απόδοσης των ελληνικών τίτλων αλλά και για τη σταδιακή επέκταση της κρίσης σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αρχής γενομένης από την Πορτογαλία, το spread της οποίας ξεπέρασε σήμερα τις 200 μονάδες βάσης.
Τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Γκ. Βεστερβέλλε δηλώνουν ότι η υποβολή του αιτήματος από την πλευρά της Ελλάδας δεν σημαίνει ότι η απάντηση θα είναι θετική. Ιταλία και Ισπανία πιέζουν για ενεργοποίηση του μηχανισμού, φοβούμενες για μετάδοση της κρίσης ενώ η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωση ότι οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας δεν έχουν ακόμη τελειώσει.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι το πακέτο θα είναι διαθέσιμο όταν χρειαστεί (το Μάιο, για την αναχρηματοδότηση ομολόγων ύψους 10 δις. ευρώ που λήγουν).
Το «αισιόδοξο» σενάριο προβλέπει ότι οι γερμανικές αντιρρήσεις θα διατηρηθούν μέχρι τις 9 Μαίου, οπότε γίνονται εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας, δεδομένου ότι η γερμανική κοινή γνώμη είναι σφόδρα αντίθετη με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Reuters η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα κάνει στις 4 το απόγευμα δηλώσεις για την ελληνική οικονομία. Η πτώση στο Χρηματιστήριο ξεπερνά το 2,5 %.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki