Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δάνεια μικρής διάρκειας από ΕΕ;

Έρμαιο της διεθνούς κερδοσκοπίας είναι πλέον η ελληνική οικονομία. Επενδυτικές τράπεζες, funds και εταιρίες αξιολόγησης του χρέους στήνουν ένα πρωτόγνωρο γαϊτανάκι ανατροφοδοτούμενης κερδοσκοπίας με διαρροές , δηλώσεις αλλά και αξιολογήσεις του δημόσιου χρέουςπου αναγκάζουν πλέον την ελληνική κυβέρνηση να διαρρέει ότι αν παραστεί ανάγκη μέχρι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ υπάρχει δυνατότητα βραχυπρόθεσμου δανεισμού από την ΕΕ. Οι σχετικές επισημάνσεις έγιναν μετά συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την οικονομία
Τα spread κατέγραψαν αρνητικό ρεκόρ 12ετίας, πλησιάζοντας τις 600 μονάδες βάσης έπειτα από τη δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων της Eurostat για το έλλειμμα του 2009, το οποίο ανέβηκε στο 13,6% από 12,7% που αναφερόταν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Ταυτόχρονα ξένοι επενδυτικοί οργανισμοί έκαναν λόγω για αναδιάρθρωση του χρέους ενώ η Μoody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Το Χρηματιστήριο υποχώρησε κατά 3,9 %.
Σε σημερινές δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, χαρακτήρισε την κατάσταση της χώρας μας σοβαρή, τόνισε ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία του Ταμείου με την ΕΕ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki