Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Κορώνες" με ιστορικό ρεκορ στo spread

Το "αναπότρεπτο" συνδυασμένο με "ρητορείες" περί ανεξαρτησίας της οικονομικής πολιτικής απο την τροϊκα, είναι πλέον το βασικό μίγμα της επικοινωνιακής πολιτικής της Κυβέρνησης.

"Χρεοκοπία θα είχαμε εάν δεν καταφέρναμε να δημιουργήσει η ΕΕ έναν τέτοιο μηχανισμό στήριξης", υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, δίδοντας το στοιχείο του "αναπότρεπτου".

Ενώ απο την άλλη πλευρά ο κ.Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τροϊκα  και σε μία προσπάθεια να δώσει την διάσταση της "ανεξαρτησίας" δήλωνε ότι:

"Η συζήτηση (σσ με την τροϊκα) αυτή είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα, αν αποφασίσει η ελληνική Κυβέρνηση να ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού, να κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα. Από εκεί και πέρα, εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, που είναι ο προϋπολογισμός, οι διαρθρωτικές αλλαγές και όλα εκείνα τα μέτρα, που κάνουν την οικονομία πιο δυνατή".

Και ενώ τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν δηλώσεις η αγορά μιλούσε μόνη της , καθώς το spread, σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό φτάνοντας τις 481 μονάδες βάσης, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 7,42% έναντι 3,07% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου.Η τιμή του spread αν και παρουσίασε αυξομειώσεις παρέμεινε σταθερά πάνω από τις 400 μονάδες, "παίζοντας" από τις 440 μονάδες και πάνω.Την ίδια ώρα, ισχυρές πιέσεις δέχτηκε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την συνεδρίαση να κινείται έντονα πτωτικά και να κλείνει με αρνητικό πρόσημο καταγράφοντας απώλειες 2,85% στις 1938 μονάδες. Τις ισχυρότερες πιέσεις, δέχτηκαν οι μετοχές των τραπεζών πο κατέγραψαν απώλειες του 2,64%.
Η έλευση όλων των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ πάντως μετατέθηκε,λόγω τέφρας για την Τετάρτη και έτσι, καθυστερούν και οι συνομιλίες  για την οριστικοποίηση των όρων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Πάντως, ο κυνερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης και νέων μέτρων όπως η μείωση των μισθών και των επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα και οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση για το 2010 είναι υπεραρκετά και περισσότερα από αυτά που θα μας ζητούσε το ΔΝΤ, αλλά και οι άλλοι φορείς που αποτελούν το μηχανισμό στήριξης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki