Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΣΕΒ: χρειάζονται αλλαγές, η όποια βοήθεια δε λύνει το πρόβλημα

«Μικρό καλάθι» κρατάει ο ΣΕΒ για τις πιθανότητες οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ ή το ΔΝΤ και προτείνει να προχωρήσουμε μόνοι μας στις απαιτούμενες αλλαγές. Προειδοποιεί πάντως ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ισοδυναμούσε όχι απλώς με χρεοκοπία, αλλά με οικονομική και κοινωνική κατεδάφιση.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:
-Η πιθανότητα να μας προσφέρει η Ε.Ε. ουσιαστική βοήθεια –πέραν της ηθικής και πολιτικής– απομακρύνεται. Αν, τελικά, καμφθούν οι ενδοκοινοτικές αντιρρήσεις και οι θεσμικοί περιορισμοί και μας προσφερθεί πραγματική οικονομική βοήθεια είτε σε συνδυασμό με το ΔΝΤ είτε όχι, είναι σαφές ότι αυτή απλώς θα απαλύνει το πρόβλημα και ότι θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς όρους και πολύ αυστηρή επιτήρηση.
Η συμμετοχή της χώρας μας στον σκληρό πυρήνα της ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης αποτελεί το ισχυρότερο εθνικό κεκτημένο της Μεταπολίτευσης. Η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ισοδυναμούσε όχι απλώς με χρεοκοπία, αλλά με οικονομική και κοινωνική κατεδάφιση.
-Παρά τα σκληρά μέτρα που λαμβάνονται, οι αγορές αμφισβητούν τη θέληση και την ικανότητά μας να τα εφαρμόσουμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πείσουμε ότι μόνοι μας μπορούμε.
-Οφείλουμε να αναλάβουμε ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουμε για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Πρέπει μόνοι μας και για δικό μας όφελος να κάνουμε όλες τις αλλαγές που συνεχώς αναβάλαμε –στους θεσμούς, στην οικονομία, στην κοινωνία μας. Αν δράσουμε αποφασιστικά δεν έχουμε τίποτα να ζητήσουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki