Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μέτρα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Δέσμη μέτρων για τις τράπεζες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, ανακοίνωσε η υπουργός Λούκα Κατσέλη σε ημερίδα με θέμα «Υπερχρέωση των Νοικοκυριών: Πολιτικές Πρόληψης & Απεγκλωβισμού».
Σε αυτά περιλαμβάνεται το νομοσχέδιο για την υπερχρέωση των φυσικών προσώπων, για το οποίο έχει ζητηθεί η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να αποφευχθούν τα «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν με το νομοσχέδιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Επίσης, θα προχωρήσει η ενσωμάτων της κοινοτικής οδηγίας για την καταναλωτική πίστη, θα δημιουργηθεί πανελλαδικά δίκτυο παροχής συμβουλών στους καταναλωτές για διαχείριση οφειλών, θα αναμορφωθεί ο νόμος για τις εισπρακτικές εταιρείες και θα προωθηθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στις τραπεζικές συναλλαγές (για τα ψιλά γράμματα, τις κρυφές χρεώσεις, κλπ.).
Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ανέφερε ότι χρειάζεται εκπαίδευση των καταναλωτών και ότι τα προγράμματα διευθέτησης οφειλών πρέπει να εφαρμόζονται αν και όταν αυτό χρειάζεται, και για εύλογο χρονικό διάστημα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki