Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Συμφωνία Αθήνας-Σόφιας για τα φορολογικά

Κοινή διακήρυξη για τη συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης υπέγραψαν ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Συμεών Τζάνκοφ, στα πλαίσια της Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας στη Σόφια.
Συγκεκριμένα, με την κοινή διακήρυξη που υπέγραψαν οι δύο Υπουργοί:
-Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας και Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση φαινομένων απάτης ΦΠΑ, με βάση τις Κοινοτικές Οδηγίες 1798/2003 και 1925/2004.
-Αξιοποιείται περαιτέρω για την αντιμετώπιση φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων το Κέντρο Συνεργασίας, που λειτουργεί σήμερα στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα.
-Αξιοποιούνται νέοι, αποτελεσματικότεροι τρόποι για την παρακολούθηση της διακίνησης αγαθών και εμπορευμάτων, καθώς και η χρήση νέων τεχνολογιών για την ανταλλαγή σχετικών στοιχείων μεταξύ των δύο χωρών.
Επίσης, με την κοινή διακήρυξη αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας, εκ των οποίων μία θα έχει έδρα στην Ελλάδα και μία στη Βουλγαρία.
Οι ομάδες εργασίας συγκροτούνται από εμπειρογνώμονες της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης, προκειμένου να καταλήξουν σε μέτρα και δράσεις που θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών στα εν λόγω ζητήματα.
Οι ομάδες εργασίας θα υπόκεινται στην εποπτεία των κατά τόπους αρμοδίων επικεφαλής της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης και παρότι θα εργαστούν ξεχωριστά, θα έχουν και κοινές συναντήσεις, για να διαπιστώσουν την πρόοδο των εργασιών τους και να καταλήξουν σε κοινά συμπεράσματα και προτάσεις, τα οποία θα υποβληθούν στους ηγέτες κάθε χώρας προς τελική έγκριση και υπογραφή διμερών συμφωνιών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki