Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εξι φόρους φέρνουν οι αντικειμενικές

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα. Ειδικότερα η προσέγγιση των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες θα επιβαρύνει μεταξύ άλλων:

1. Τον νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία πάνω από 400.000 ευρώ.

2. Τους φόρους μεταβίβασης κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών. Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών θα κάνουν ακριβότερη και την πρώτη κατοικία που σήμερα είναι αφορολόγητη έως του ποσού των 200.000 ευρώ για τον άγαμο και των 250.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση κατά 25.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 30.000 ευρώ για το τρίτο και κάθε επόμενο τέκνο. Μετά το αφορολόγητο επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 9%.

3. Τα συμβόλαια και οι μετεγγραφές. Αυξάνονται και τα συμβολαιογραφικά δικαιώματα, η παράσταση του δικηγόρου, η εγγραφή δικαιωμάτων στο υποθηκοφυλακείο.

4. Τον ΦΠΑ στις νεόδμητες δευτερεύουσες ή εξοχικές κατοικίες.

5. Τα τεκμήρια για κατοικίες. Με βάση τις νέες αυξημένες τιμές ζώνης θα προσδιοριστούν τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες (κύρια, δευτερεύουσα, εξοχική).

6. Φόρος από ενοίκια και ΤΑΠ.

Ανοδικά θα κινηθούν άλλωστε, ο φόρος εισοδήματος επί των ενοικίων που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος από το 3,5% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος 1,5%-3% επί των μισθωμάτων, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki