Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Όχι άλλη αύξηση στα καύσιμα

Την αντίθεσή του στις προτάσεις για μετακύλιση των τελών κυκλοφορίας στη τιμή των καυσίμων με αύξηση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης των καυσίμων εκφράζει ο Σύνδεσμος των εταιριών εμπορίας (ΣΕΕΠΕ).
Όπως αναφέρει, ο κλάδος βιώνει πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα πτώση της κατανάλωσης καυσίμων και μεγάλη αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους λόγω αυξημένων αναγκών σε κεφάλαια κίνησης. Σε περίπτωση που το Υπουργείο Οικονομικών προχωρήσει σε νέα αύξηση του ΕΦΚ, οι συνέπειες σύμφωνα με το ΣΕΕΠΕ θα είναι:
1.Η κατανάλωση θα μειωθεί ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράξει τα αναμενόμενα από τις πρόσφατες αυξήσεις του ΕΦΚ και του ΦΠΑ και άρα να μην καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες.
2.Τυχόν νέες αυξήσεις των φόρων θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των τελικών τιμών καυσίμων εις βάρος όλων των καταναλωτών. Παράλληλα θα υπάρξει γενικότερη επίπτωση στις τιμές και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα την παραπέρα αύξηση του τιμαρίθμου εις βάρος των καταναλωτών και πολλών άλλων επαγγελματικών ομάδων.
3.Η περαιτέρω μείωση καταναλώσεων καυσίμων, μαζί με την νέα αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους, θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις του Κλάδου μας (Εταιρίες Εμπορίας και Πρατήρια καυσίμων) σε κατάρρευση και σε μείωση προσωπικού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki