Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απειλούν με κατασχέσεις για χρέη

Κατασχέσεις ακινήτων και δέσμευση καταθέσεων επιστρατεύει ως όπλα το υπουργείο Οικονομικών για να πιέσει τους οφειλέτες του Δημοσίου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το υπουργείο δίνει επίσης, με εγκύκλιο που εκδόθηκε σήμερα, προθεσμία ως τις 31 Μαίου να σπεύσουν για ρύθμιση, με προκαταβολή του 50 % και διαγραφή του 80 % των προσαυξήσεων.
Στόχος του υπουργείου είναι να εισπραχθούν όσο γίνεται περισσότερα από τα 32 δις. ευρώ που είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι ανείσπρακτα, οφείλονται δηλαδή από εταιρίες που έχουν κλείσει ή δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν. Ως εισπράξιμα θεωρούνται περί τα 8 με 10 δις. ευρώ. Πάντως τα ληξιπρόθεσμα χρέη ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν ψηλά στην «ατζέντα» της προεκλογικής συζήτησης για την οικονομία με την τότε αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κωλυσιεργεί στην είσπραξη των βεβαιωμένων χρεών.
Με την ίδια εγκύκλιο ενεργοποιούνται οι διατάξεις του νέος φορολογικού νόμου. Αναφέρεται επίσης ότι έχει καταργηθεί (ως αντισυνταγματική, με δικαστική απόφαση) η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο.
Συνημμένο το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki