Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Όλα τα μέτρα-κατατέθηκε το ν/σ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα, στο οποίο περιλαμβάνεται ως παράρτημα και η συμφωνία της κυβέρνησης με ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για το δανεισμό από το μηχανισμό στήριξης.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τα γνωστά μέτρα για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ενώ για τα εργασιακά παραπέμπει σε Προεδρικά Διατάγματα, με εξαίρεση την αύξηση του ορίου απολύσεων, από 2 σε 4 %, που προβλέπεται ρητά. Δύο ενδιαφέρουσες ρυθμίσεις για την κτηματαγορά προβλέπουν ότι «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί να αναστέλλεται η αποπληρωμή δανείων που έχουν συναφθεί με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για την αγορά ή μίσθωση κατοικίας και να επαναρρυθμίζονται οι όροι πληρωμής των δανείων αυτών», όπως επίσης ότι «Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να ρυθμίζονται τα σχετικά με την αποπληρωμή των στεγαστικών και άλλων συναφών δανείων που έχουν χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Τ.Π.Δ) να διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων για τη λήψη δανείων από το Τ.Π.Δ. με την ένταξη εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και να οργανώνονται προγράμματα του Τ.Π.Δ. για την αναχρηματοδότηση στεγαστικών και άλλων συναφών δανείων που έχουν λάβει».
Η αύξηση του φόρου στα καύσιμα ισχύει ήδη από χθες (κατατέθηκε ξεχωριστή ρύθμιση).
Η έκτακτη εισφορά στα κέρδη ή το καθαρό εισόδημα επιβάλλεται στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων (η πρώτη εισφορά είχε επιβληθεί στις 100 μεγαλύτερες) με την εξής κλίμακα:
Για κέρδη από 1 ως 300.000 ευρώ η έκτακτη εισφορά είναι 4 %, για το επιπλέον από 300.001 ως 1.000.000  6%, από 1.000.001 ως 5.000.000 8%, από 5.000.001 ευρώ και άνω, η έκτακτη εισφορά είναι 10% .
Το ποσό της έκτακτης εισφοράς περιορίζεται αναλόγως, σε κάθε περίπτωση, ώστε το εναπομένον συνολικό καθαρό εισόδημα ή τα καθαρά κέρδη, να μην είναι λιγότερα από 100.000 ευρώ.
Με το νομοσχέδιο επιβάλλεται επίσης ειδικός φόρος 10 % στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Συνημμένα το νομοσχέδιο, η εισηγητική έκθεση, και τα παραρτήματα στα οποία περιλαμβάνεται κι η συμφωνία με το ΔΝΤ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki