Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΣΕΕ: ανεπαρκή τα φορολογικά αναπτυξιακά κίνητρα

Υποτυπώδη, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και πολύ κατώτερα των αναγκών των επιχειρήσεων χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου τα αναπτυξιακά κίνητρα που περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ:
-Η φορολογική απαλλαγή στην νεανική επιχειρηματικότητα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, ενώ οι υπόλοιπες φορολογικές ελαφρύνσεις δεν είναι ουσιαστικές, αφού δεν βοηθούν άμεσα την βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρήσεων.
-Το ειδικό αφορολόγητο που θεσπίζει το άρθρο 69 στους νέους επιχειρηματίες έως 35 ετών για 3 χρόνια, δεν αναμένεται να παροτρύνει νέους και νέες, εν μέσω μάλιστα βαριάς οικονομικής ύφεσης, να ξεκινήσουν κάτι δικό τους.
-Τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, της ευρεσιτεχνίας και της πράσινης ανάπτυξης αφορούν επί του παρόντος πολύ περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων.
-Επιπλέον, η έκπτωση φόρου κατά 20%, και μάλιστα υπό ορισμένες προϋποθέσεις για τη διατήρηση θέσεων εργασίας (άρθρο 73) και δωρεές στο λογαριασμό αλληλεγγύης (άρθρο 74), δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των επιχειρήσεων αλλά ούτε και στις δαπάνες τους.
Η ΕΣΕΕ ζητά μεταξύ άλλων να θεσπιστούν φορολογικά κίνητρα  για συγχωνεύσεις μικρών επιχειρήσεων και για μεταβίβαση οικογενειακών  επιχειρήσεων από την μια γενιά στην άλλη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki