Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΤΕΕ:Αντίθετο με το φορολογικό

Την πλήρη αντίθεσή τους στις διατάξεις του σ/ν για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των μηχανικών, εξέφρασαν ομόφωνα, τόσο η Αντιπροσωπεία, όσο και η σύνοδος των Προέδρων του ΤΕΕ και των Περιφερειακών Τμημάτων, κατά τη συνεδρίασή τους στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο.
Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει τις αντίστοιχες διατάξεις, τονίζοντας ότι  με τις αλλαγές που προβλέπονται, αφενός οι μηχανικοί από ένα ξεκάθαρο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων τους, επανέρχονται σε ένα καθεστώς αθλιότητας και συναλλαγής που ίσχυε πριν από δεκαέξι  χρόνια και το οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν διασφάλιζε τα έσοδα του κράτους.
Πριν από την εφαρμογή του ισχύοντος συστήματος, υπογραμμίζεται σε ψήφισμα, επικρατούσε καθεστώς αμφισβήτησης και των εσόδων και των δαπανών, δηλαδή συνθήκες κατά τις οποίες αναπτύσσεται κάθε είδους αισχρή και παράνομη συναλλαγή. Με την εφαρμογή του συστήματος πριν από δέκα έξι χρόνια οι σχέσεις μηχανικών και κράτους προσδιορίσθηκαν βάση απλών, σαφών και μη επιδεχομένων πολλαπλών ερμηνειών, κανόνων. Αυτό είχε ως συνέπεια τη δημιουργία ισχυρής φορολογικής συνείδησης σε έναν κατεξοχήν παραγωγικό κλάδο της οικονομίας και απόδειξη είναι ότι ο μέσος όρος των δηλούμενων εισοδημάτων από τους μηχανικούς ήταν ετησίως πάνω από 30% των ελαχίστων υποχρεωτικών.
Τόσο η Αντιπροσωπεία, όσο και η σύνοδος των Προέδρων του ΤΕΕ και των Περιφερειακών Τμημάτων διαπιστώνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ερασιτεχνικές προσεγγίσεις στο όλο θέμα, αλλά ότι αυτές είναι και επικίνδυνες για την οικονομία της χώρας. Και καταλήγουν τονίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην αλλαγή, ας είναι βέβαιη ότι η ζωή της συγκεκριμένης διάταξης θα είναι πολύ μικρή, καθώς από τη μια το ΤΕΕ και το σύνολο των μηχανικών θα αγωνιστούν για την ανατροπή της, αλλά το ίδιο θα πράξουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνοντας ότι το νέο σύστημα είναι χρονοβόρο, αμφισβητήσιμο και προπαντός αποβαίνει σε βάρος των εσόδων του κράτους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki