Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο οι μηαχνικοί

Να αποσυρθεί η διάταξη που επαναφέρει τη φορολόγηση των μηχανικών σε ένα καθεστώς αθλιότητας και συναλλαγής που ίσχυε πριν από δεκαέξι  χρόνια, ζητά ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος, με έγγραφο το οποίο έστειλε στον Πρόεδρο και τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων. Και τονίζει: «Εάν (σ.σ. η κυβέρνηση) επιμείνει, ας είναι βέβαιη ότι η ζωή της συγκεκριμένης διάταξης θα είναι πολύ μικρή, καθώς το ΤΕΕ θα αγωνιστεί για να ανατραπεί».
Υπογραμμίζει ότι ακόμη και ο τίτλος του σχεδίου νόμου το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση προς συζήτηση - «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» - είναι ανακριβής, καθώς όχι μόνο πλήττονται οι μηχανικοί, αλλά με την κατάργηση του υφιστάμενου φορολογικού συστήματος το κράτος θα έχει κατακόρυφη μείωση των εσόδων του.
Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει, το σημερινό φορολογικό καθεστώς για τους μηχανικούς νομοθετήθηκε έπειτα από τη διαπίστωση ότι οι μηχανικοί εισπράττουν την αμοιβή τους σε μια δεδομένη στιγμή, αλλά για εργασία η οποία αφορά διάστημα μεγαλύτερο από μια διαχειριστική (φορολογική) χρονιά και αντίστοιχα οι δαπάνες τους πραγματοποιούνται σε περίοδο (φορολογικό έτος) κατά την οποία δεν εισέπραξαν την αμοιβή τους για το αντίστοιχο έργο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki