Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ:Σκληρός αντίλογος απο την ΠΟΜΙΔΑ

Εξοντωτικές για τους ιδιοκτήτες χαρακτηρίζονται απο την ΠΟΜΙΔΑ οι ρυθμίσεις για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο.Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι οι  ιδιοκτήτες ακινήτων είναι τελικά τα μεγάλα θύματα της φορολογικής μεταρρύθμισης που φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο συνδυασμός της  κλιμάκωσης του νέου Φ«Μ»ΑΠ, με φορολογία εισοδήματος υψηλότερη από τη νέα φορολογική κλίμακα, με δυσβάστακτα τεκμήρια «αντικειμενικής δαπάνης» διαβίωσης και κατάργηση των απαλλαγών για επισκευές κτιρίων κλπ., συνιστούν "πραγματική λεηλασία και οδηγούν νομοτελειακά σε φορολογική εξόντωση, ιδιαίτερα τους κατόχους απρόσοδων ακινήτων". Στην ανακοίνωση της επισημαίνει μάλιστα πέντε σημεία που πλήττουν ιδιαίτερα την ακίνητη περιουσία:

1ο :Πως είναι ενιαία για όλα τα εισοδήματα η νέα κλίμακα, όταν τα μισθώματα (και μόνον αυτά) θα φορολογούνται με υψηλότερο συντελεστή από όλα τα άλλα επειδή δεν καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5 - 3%, ο οποίος είχε επιβληθεί παλαιότερα σε προηγούμενη κατάργηση του Φ «Μ» ΑΠ ;
2ο :Δεν είναι «Μεγαλοιδιοκτήτες» οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι σε όλη τη χώρα που η ακίνητη περιουσία τους υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ, και κάθε χρόνο θα πληρώνουν απίστευτα ποσά που συνεχώς θα αυξάνονται. Ούτε είναι προοδευτική αλλά απλά εξοντωτική η νέα φορολογική κλίμακα του ΦΜΑΠ! Ο φόρος αυτός θα καταρρεύσει, όπως και τις τρεις προηγούμενες φορές που επιβλήθηκε, αφού όμως πρώτα, δυστυχώς, «κατεδαφίσει» την οικοδομή, αλλά και τη μεσαία τάξη της χώρας μας
3ο :Δεν είναι υψηλό αφορολόγητο το νέο αφορολόγητο ποσό των 150.000 ευρώ του φόρου κληρονομιάς γονικών παροχών, ούτε ελάφρυνση η επιβολή φόρου 10% από το πρώτο ευρώ στις χρηματικές κληρονομιές.
4ο:Δεν ήταν «χαριστική» η απαλλαγή για αγορά πρώτης κατοικίας αλλά μια κοινωνική κατάκτηση, που επιβάλλεται μάλιστα από τη σχετική συνταγματική διάταξη, και δεν επιτρέπεται να φαλκιδεύεται, όπως και η απαλλαγή από τους τόκους στεγαστικού δανείου. Το μόνο θετικό είναι η αποδοχή της πρότασής  για επέκταση της απαλλαγής στην αποθήκη και τη θέση στάθμευσης. Εξάλλου δεν ήταν «χαριστική» ούτε η απαλλαγή του 40% των εξόδων επισκευής κτιρίων που καταργείται αναιτιολόγητα με το νομοσχέδιο.
5ο:Ο συνδυασμός των προβλεπόμενων ποσών δαπάνης κατοικιών, αυτοκινήτων κλπ. θα καταλήξει σε ιδιαίτερα αυξημένη και τελικά άδικη υπερφορολόγηση για πολλούς φορολογουμένους οι οποίοι μένουν σε κατοικία με μεγάλο εμβαδόν, και θα οδηγήσει σε περαιτέρω «ξενοίκιασμα» και ερήμωση τέτοιων κατοικιών, μια και το τεκμήριο αυτό αφορά όχι μόνον τους ιδιοκτήτες αλλά και τους ενοικιαστές τους!"

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki