Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο-καπέλο στα τεκμήρια

xeri-dinei-leftaΠεραιτέρω αύξηση του τεκμηρίου για τα σπίτια που βρίσκονται σε «ακριβές» περιοχές, με τιμή ζώνης πάνω από 5.000 ευρώ προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Η προσαύξηση σε σχέση με τις φθηνές περιοχές αυξάνεται στο 70 %, από 50 % που ήταν με το αρχικό νομοσχέδιο.
Έτσι, η νέα ρύθμιση διαμορφώνεται ως εξής:
«Η ετήσια αντικειμενική  δαπάνη, που εκτιμάται με βάση τις δαπάνες συντήρησης, τις πάγιες καταναλώσεις  και τις δαπάνες λειτουργίας και ορίζεται, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή μισθωμένης  κύριας κατοικίας ορίζεται κλιμακωτά, για τα ογδόντα πρώτα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με εξήντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από ογδόντα ένα μέχρι και διακόσια τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με ογδόντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, για τα επόμενα από διακόσια ένα μέχρι και τριακόσια τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων αυτής, με εκατόν πενήντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και για τα πλέον των τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων κύριων χώρων αυτής, με διακόσια ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης  των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό τριάντα ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται, προκειμένου για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης, σύμφωνα με τον αντικειμενικό προσδιορισμό των ακινήτων, από 2.800 ευρώ έως 4.999 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, κατά ποσοστό 40% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τετραγωνικό μέτρο, κατά ποσοστό 70%. Όλα τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται, προκειμένου για μονοκατοικίες, κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).
Η ετήσια αντικειμενική δαπάνη, που εκτιμάται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα μιας ή περισσοτέρων ιδιοκατοικούμενων ή μισθωμένων δευτερευουσών κατοικιών, καθώς και των βοηθητικών χώρων αυτών, ορίζεται ως τo ένα δεύτερο (1/2) της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης όπως αυτή ορίζεται στην α΄ περίπτωση».
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της εισηγητικής έκθεσης και του νομοσχεδίου (η τροποποίηση για τα τεκμήρια έχει γίνει στο κείμενο του νομοσχεδίου και όχι στην εισηγητική καθώς η προχειρότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι ενδεικτικό ότι από το πρώτο νομοσχέδιο που δόθηκε για διαβούλευση, έλειπε ολόκληρο το άρθρο 13...)

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki