Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ αποφάσισαν και είπαν δια του κ.Ρεν...

grafima3"Ωστόσο, κατά την άποψή μας, αλλά και κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεδομένου ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις μακροοικονομικές εξελίξεις, αλλά και τις εξελίξεις της αγοράς, γίνονται πλέον ορατοί, απαιτούνται επιπλέον μέτρα για να εξασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματος κατά 4% για το 2010. Θέλω να ενθαρρύνω τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν και να ανακοινώσουν νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες, για την επίτευξη του στόχου.", το απόσπασμα αυτό της δήλωσης του κ.Ολιν Ρεν δίνει με το πιό ανάγλυφο τρόπο μία εικόνα για τις επόμενες-δύσκολες μέρες που περιμένουν τους έλληνες.Αν μάλιστα οι δηλώσεις αυτές συνδυαστούν και με αυτές του κ.Παπακωνσταντίνου που προηγήθηκαν τότε εύκολα κατανοεί κανείς την πραγματικότητα που παίζεται στο παρασκήνιο. Για τους λάτρεις της σημειολογίας επισημαίνουμε την κοινή ανοφορά του κ.Ρεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.Πάντως, αυτό που είναι πλέον σίγουρο είναι ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει πλεόν στην μεγαλύτερη ύφεση απο την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Το www.realestatenews.gr ,παραθέτει αυτούσιες τις δηλώσεις όπου ανακοινώθηκαν απο το υπουργείο Οικονομικών:
"Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να καλωσορίσω στην Αθήνα τον Επίτροπο Όλι Ρεν, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Είχαμε μία ανοιχτή και εποικοδομητική συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Είχα την ευκαιρία να αναλύσω στον Επίτροπο την πορεία του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, να μιλήσουμε για τα μέτρα τα οποία ήδη έχουν ληφθεί και υλοποιούνται, για τον Προϋπολογισμό, που τον Ιανουάριο είναι εντός του στόχου, τη φορολογία, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί, για την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, η οποία πέρασε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή, και για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει ως Κυβέρνηση, για να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Φυσικά, κάθε μεγάλο πρόγραμμα, όπως είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έχει κινδύνους και ρίσκα, που έχουν να κάνουν με την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και με την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων. Κάποιοι από αυτούς τους κινδύνους είναι πλέον ορατοί.

Συζητήσαμε, λοιπόν, με τον Επίτροπο γύρω από τα θέματα αυτά και είχαμε, όπως και την περασμένη εβδομάδα, με τις τεχνικές υπηρεσίες της Επιτροπής, μία πολύ χρήσιμη συζήτηση. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η Κυβέρνηση, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένων και νέων μέτρων, έτσι ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το 2010.

Να κλείσω ευχαριστώντας τον Επίτροπο για τη συνεργασία μας, τη συνεργασία με την Επιτροπή. Να ευχαριστήσω επίσης και τους εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που και την περασμένη εβδομάδα και σήμερα ήταν εδώ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε προσωπικό επίπεδο να ευχαριστήσω τον Επίτροπο για την καλή μας συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα συνεχίσουμε εποικοδομητικά κι αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: διότι η μείωση του ελλείμματος και ο έλεγχος του δημοσίου χρέους, η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, είναι εθνική επιταγή.

Είναι προς όφελος  του Έλληνα πολίτη, της μέσης ελληνικής οικογένειας και αυτή η Κυβέρνηση κινείται με γνώμονά της ακριβώς το όφελος του Έλληνα πολίτη.

ΟΛΙ ΡΕΝ: Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στην Αθήνα. Θα ήταν καλύτερα, βέβαια, αν οι συγκυρίες της επίσκεψής μου ήταν καλύτερες, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μαζί θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τις δημοσιονομικές και οικονομικές δυσκολίες.

Σε συνέχεια των συναντήσεων του Eurogroup και του Ecofin τον προηγούμενο μήνα και μετά την αποστολή εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα, είχα σήμερα μια πολύ καρποφόρα συνάντηση με τον Υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Από τη συνάντησή μας μπορούμε να καταλήξουμε - αλλά και σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που είχαμε - ότι τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα που ανακοινώθηκαν με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης εφαρμόζονται όπως ανακοινώθηκαν, κάτι το οποίο αναγνωρίζουμε και χαιρετίζουμε.

Ωστόσο, κατά την άποψή μας, αλλά και κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεδομένου ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις μακροοικονομικές εξελίξεις, αλλά και τις εξελίξεις της αγοράς, γίνονται πλέον ορατοί, απαιτούνται επιπλέον μέτρα για να εξασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματος κατά 4% για το 2010. Θέλω να ενθαρρύνω τις ελληνικές αρχές να εξετάσουν και να ανακοινώσουν νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες, για την επίτευξη του στόχου.

Γνωρίζω ότι η προσπάθεια αυτή δεν είναι μια εύκολη προσπάθεια. Όμως, πιστεύω πραγματικά ότι η τήρηση των στόχων μείωσης του ελλείμματος και του χρέους είναι απαραίτητη και θα συμβάλλει σημαντικά στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ευημερία τόσο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, η Επιτροπή - και νομίζω ότι μιλάω και για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση - θα συνεχίζει να στηρίζει τις ελληνικές αρχές και τον ελληνικό λαό σ' ένα πνεύμα καλής συνεργασίας, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να επανέλθει σε μία βιώσιμη τροχιά, που είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών.
Ευχαριστώ πολύ."

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki