Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παίζει ο ΦΠΑ στις οικοδομές

skepi-me-leftaΣενάρια αναστολής του ΦΠΑ στις πωλήσεις των κατοικιών έχουν αρχίσει να διακινούνται στην αγορά.Σύφωνα με πληροφορίες απο την εφημερίδα το «Το Βήμα», το υπουργείο Οικονομικών έχει υποβάλλει ι σχετικό ερώτημα στην ΕΕ ζητώνταςαναστολή του μέτρου του ΦΠΑ στις πωλήσεις νεόδμητων ακινήτων προκειμένου να μειωθεί το υπάρχον απόθεμα  απούλητων διαμερισμάτων και μεζονετών.
Απο την άλλη πλευρά, πρόβλημα με το ΦΠΑ υπάρχει και με το αδιάθετο απόθεμα των καινούργιων οικοδομών καθώς  η διάταξη του νόμου για την επιβολή ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές,προβλέπει ότι αν πέντε χρόνια μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας το ακίνητο δεν έχει πουληθεί, τότε ο κατασκευαστής οφείλει να καταβάλει το ΦΠΑ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Κτιρίωνέχει επισημάνει , ότι η πενταετία συμπληρώνεται εφέτος και ότι χιλιάδες ακίνητα που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία παραμένουν απούλητα και ετσι οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις καλούνται να καταβάλουν το ΦΠΑ από το ταμείο τους. Η πρόταση των κατασκευαστών είναι να αλλάξει ο νόμος ώστε η πενταετία να μη «μετράει» από την έκδοση της οικοδομικής άδειας αλλά από την ηλεκτροδότηση του ακινήτου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki