Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:Στόχος τα έσοδα και όχι η ανάπτυξη

Σε έξη πυλώνες θα βασίζεται η πρόταση της Κυβέρνησης για την φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου. Συγκεκριμένα θα προβλέπεται:
1. Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης. Έτσι, τα επιδόματα και οι αμοιβές που σήμερα φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστές 5% - 20% θα προστίθενται με τα υπόλοιπα εισοδήματα, τα οποία θα φορολογούνται με βάση τη νέα κλίμακα.
2. Περικοπή των περισσοτέρων από τις 980 φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα.
3. Σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο. Με το νέο σύστημα το αφορορολόγητο με βάση τις αποδείξεις θα είναι κλιμακατό και θα συνδέεται με το εισόδημα των φορολογούμενων.
4. Με λογιστικό τρόπο, έσοδα μείον έξοδα, θα προκύπτουν τα εισοδήματα όλων των επιτηδευματιών, με αποτέλεσμα να καταργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης ορισμένων επαγγελμάτων, όπως επιχειρήσεων ανέγερσης οικοδομών, εργολάβων, υπεργολάβων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ΤΑΧΙ, ενοικιαζόμενων δωματίων κ.λπ.
5. Φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών ως προσωπικό εισόδημα, το οποίο θα φορολογείται με βάση την κλίμακα .
6. Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας αντικαθιστά το ΕΤΑΚ. Ο νέος ΦΜΑΠ θα επιβαρύνει τους μεγαλοϊδιοκτήτες των οποίων η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνά τις 300.000 - 400.000 ευρώ. Πλήροφορίες φέρουν το αφορολόγητο στις 300.000 ευρώ με την φορλογική κλίμακα απο 0,1% έως 1,2%.  
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή του πλαισίου αυτού θα οδηγήσει σε υπερφορολόγηση των μεσαίων εισοδημάτων περιορίζοντας την οριακή ροπή προς αποταμίευση με προφανείς επιπτώσεις όχι μόνο στην μεγέθυνση αλλά και την διατήρηση της περιουσίας των μεσαίων στρωμάτων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki