Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς αλλαγές για ΕΝΦΙΑ

Τρείς αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ.Συγκεκριμένα οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι είναι:

- Πλήρης απαλλαγή των φορολογούμενων που σήμερα απαλλάσσονται κατά 50% από τον ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενους με χαμηλό εισόδημα και αξία ακίνητης περιουσίας

- Επέκταση του συμπληρωτικού φόρου και στις εκτός σχεδίου εκτάσεις. Με τα έσοδα που θα εξασφαλιστούν από αυτήν την επέκταση θα χρηματοδοτηθεί η επέκταση της προηγούμενης φοροαπαλλαγής

- Αναθεώρηση κλιμάκων και φορολογικών συντελεστών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη εισπραξιμότητα του φόρου.

Ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει πως οι συνολικές εισπράξεις το 2017 από το φόρο ακινήτων θα διαμορφωθούν στα 3,1 δισ. ευρώ, εισπράξιμα δηλαδή 2,65 δισ. ευρώ από το φόρο του 2017 (με την παραδοχή μέσης εισπραξιμότητας του 80% των βεβαιωμένων φόρων, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δυο προηγούμενων ετών) και περίπου 500 εκατ. από καθυστερημένες εξοφλήσεις ΕΝΦΙΑ και φόρων ακινήτων προηγούμενων ετών.

Οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες θα συμπαρασύρουν και τον ΕΝΦΙΑ ενώ η αναβολή του φόρου υπεραξίας ουσιαστικά βοηθά την κτηματαγορά ώστε να μην επιβαρυνθεί με έναν ακόμη αβάσταχτο φόρο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki