Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενας εκδικητικός φόρος

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέες αντικειμενικές τιμές που αναμένεται να είναι μειωμένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ώστε να συγκλίνουν με τις πραγματικές τιμές της αγοράς, οι οποίες την τελευταία πενταετία έχουν καταβαραθρωθεί. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αποτελέσουν τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το 2016.

Ωστόσο, βάσει του εφαρμοστικού νόμου του νέου Μνημονίου υπάρχουν μικρές αλλαγές που θα εφαρμοστούν φέτος και στις οποίες αναφέρθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης. Ειδικότερα:

1. Καταργείται η απαλλαγή των ακινήτων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από τον ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΟΤ θα απαλλάσσεται μόνο για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιεί ή παραχωρεί δωρεάν στο Δημόσιο.

2. Καταργείται η απαλλαγή από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που ιδιοχρησιμοποιούνται από ατομικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

3. Παρατείνεται και για το έτος 2015 η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% για τα ακίνητα φυσικών προσώπων που ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να καταφτάνουν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ και εκτός απροόπτου στις αρχές Οκτωβρίου θα έχει αποσταλεί το σύνολό τους. Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις, από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2016.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki