Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ερχεται δεύτερο τσουνάμι φόρων

Ερχεται δεύτερο τσουνάμι φόρων. Στις αρχές Οκτωβρίου θα κατατεθεί από το οικονομικό επιτελείο το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα επιβαρύνσεων, όπως αυτές προβλέπονται στο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές της χώρας.Ανάμεσα στα άλλα μέτρα θα περιλαμβάνει:

Κληρονομιές, γονικές παροχές.

Επανασχεδιασμός των κλιμακίων φορολόγησης για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές, καθώς και επανεξέταση των διατάξεων που διέπουν τις ανωτέρω φορολογίες.

ΕΝΦΙΑ.

Αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αντισταθμιστούν τυχόν απώλειες εσόδων που θα προκύψουν από τις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών.

Εισόδημα από ακίνητα

Την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο του Οκτωβρίου. Οσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια, εκτός από την προκαταβολή φόρου, θα κληθούν να πληρώσουν και μεγαλύτερο φόρο, καθώς ο χαμηλός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από ακίνητα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για ποσά εισοδημάτων από ακίνητα πάνω από τις 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%.

 

Δηλαδή, σήμερα κάποιος που έχει εισοδήματα από ενοίκια ύψους 12.000 ευρώ πληρώνει στην εφορία το ποσό των 1.320 ευρώ, ενώ με την αύξηση του συντελεστή το ποσό θα φθάσει τα 1.800 ευρώ.

 

Αλλος φορολογούμενος με εισοδήματα 20.000 ευρώ από ενοίκια πληρώνει σήμερα φόρο (και εισφορά αλληλεγγύης) 3.960 ευρώ, ενώ από το νέο έτος θα πληρώνει φόρο 4.600 ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 16% περίπου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki