Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα δικαιολογητικά για τον Ε9

Σειρά δικαιολογητικών θα πρέπει να προσκομίσουν στις εφορίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων που τροποποιούν τις δηλώσεις Ε9, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Ενδεικτικά, διευκρινίζεται ότι:

α) Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) και τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

β) Αν ένα ακίνητο είναι ιδιοχρησιμοποιούμενο από νομικό πρόσωπο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων ή τη δήλωση των ακινήτων στο μητρώο της ΔΟΥ ως έδρα ή υποκατάστημα.

γ) Στις περιπτώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή επαγγελματικών στεγών, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τους κωδικούς για τα ανήλικα τέκνα και τη δήλωση Ε9, διευκρινίζει ότι: Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου – εφόσον διαθέτει. Διαφορετικά ο υπόχρεος γονέας, με τους προσωπικούς του κωδικούς, μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή του περιουσιολογίου και να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki