Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απο βδομάδα σε βδομάδα ο ΕΝΦΙΑ

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί τελικά στη Βουλή η νέα νομοθετική ρύθμιση με τις διορθώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων με τις προθεσμίες όμως να πιέζουν ασφυκτικά για την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για 6,2 εκατομμύρια φορολογουμένους και την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που εκπνέει στο τέλος του μήνα.

Η αναβολή στην κατάθεση της τροπολογίας με τις αλλαγές στον νέο φόρο ακινήτων συνδέεται και με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μετά το φιάσκο με τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που έλαβαν στις αρχές Αυγούστου εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να αλλάξει το αρνητικό κλίμα με τις διορθώσεις στον φόρο, τις οποίες δεν αποκλείεται να συμπεριλάβει στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Οι τιμές στις οποίες κλείνουν τα συμβόλαια είναι συνήθως 25% - 30% χαμηλότερες από τις ζητούμενες υποστηρίζει ο κ. Φαρμάκης ο οποίος επισημαίνει πως πολλά από τα ακίνητα πωλούνται εξαιτίας της φοροεπιδρομής των τελευταίων ετών. Στην αγορά επισημαίνουν πως «υπάρχουν ποιοτικά ακίνητα» αλλά για να ενισχυθεί περαιτέρω το ενδιαφέρον χρειάζεται μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων και σταθερό οικονομικό / φορολογικό πλαίσιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki