Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αντικειμενικές: Σε δουλειά να βρισκόμαστε

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ, Γκίκα Χαρδούβελη, συστήθηκε επιτροπή η οποία έχει σαν αντικείμενο “την μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμού διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας”.

Τα βήματα που πρόκειται να γίνουν έως την ευθυγράμμιση (δηλαδή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας) των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές είναι:

α) Μέχρι το τέλος Αυγούστου 2014 η επιτροπή θα έχει εκπονήσει Πρόγραμμα Δράσης για το θέμα της ευθυγράμμισης των αντικειμενικών με τις εμπορικές.

β) Μέχρι τον Ιανουάριο 2015 θα έχει καθορίσει και αναπτύξει τις απαραίτητες μεθοδολογίες εκτίμησης αξιών ακινήτων ανά κατηγορία και θα έχει συλλέξει στοιχεία και πληροφόρηση για την αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού των διοικητικών αξιών των ακινήτων ανά γεωγραφικές ζώνες, ώστε να αντανακλούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες της αγοράς.

γ) Μέχρι τον Σεπτέμβριο 2015 θα έχει εκπονήσει ένα σύστημα καθορισμού διοικητικών αξιών ακινήτων.

δ) Μέχρι τον Ιανουάριο 2016 θα έχει καταρτίσει Δείκτη (ή Δείκτες) Τιμών Ακινήτων.

Έτσι, η ευθυγράμμιση δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερα από το 2016, που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα εξακολουθήσουν και το 2015 να φορολογούνται με βάση τις σημερινές υψηλότερες τιμές ζώνης.

Να σημειωθεί ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα προβλέπεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki