Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πρώτα πληρώνεις και μετά διορθώνεις

Περιθώριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τυχόν λάθη και παραλείψεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανακοίνωσε  το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις για τα “παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά”, δεν θα υπάρξει πρόστιμο ενώ θα γίνει συμψηφισμός των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω.

Μένει να ανακοινωθεί η ημερομηνία πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα για τις τροποποιητικές δηλώσεις από την Γ.Γ.Δ.Ε.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι δύο κατηγοριών:

“Σφάλματα και παραλείψεις στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων. Όπως, για παράδειγμα, όπου δεν έγινε σαφής καταγραφή ψιλής κυριότητας και επικαρπίας ή όπου έγιναν λάθη σε επιφάνειες, ορόφους, προσόψεις και έτος κατασκευής ή λανθασμένη συμπλήρωση στοιχείων οικοπέδου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

II.Στρεβλώσεις και προβλήματα, που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου. Έτσι προέκυψαν υπερβολικές επιβαρύνσεις, ειδικά σε μερικές περιπτώσεις οικοπέδων στην Περιφέρεια. Και αναδείχθηκαν τώρα που έγινε για πρώτη φορά λεπτομερής ηλεκτρονική επεξεργασία όλων των δεδομένων.”

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki